Body zůstaly ve Čkyni, nováček ze Sedlice vyšel naprázdno

V sobotním odpoledni hostil tým Čkyně nováčka krajského přeboru – Sedlici. Domácí se museli vypořádat s absencí sedmi hráčů! Čtyři jsou zranění, Král si odpykával stopku za červenou kartu a Martin Šíp se Schwarzem měli jiné povinnosti. Naskočit tak musel jeden z trenérů čkyňského celku Václav Turek starší. Za domácí nastoupil poprvé Tomáš Plavec, posila ze Strakonic.

 

Již v 9. minutě ohrozil domácí svatyni Šimonovský, po hezkém průniku po pravé straně však Hoško jeho střelu zlikvidoval. Ve 12. minutě to byla Čkyně, která dala svým fanoušků důvod k radosti, po centru do vápna se nejlépe zorientoval R. Provod, který vybojoval balon pro Plavce – 1:0.

O chvíli později, konkrétně v 18. minutě chybovala obrana domácích, zaváhání využil Čapek, který centroval na Klímu a ten se trefil hlavou k tyči – 1:1. Do poločasu stojí za zmíňku snad je dalekonosná střela 30 metrů od Čapka, Hoško si s ní ale poradil.

Do druhé půle vlétli s větší nasazením domácí, v 56. minutě se po faulu na Svátu kopala standardní situace, Vondrášek nádherně našel na zadní tyči Kvapila a ten chladnokrevně hlavičkoval pod horní tyč – 2:1.

O čtyři minuty zahrozili hosté Mikešem, ten však mířil nad. 74. minuta opět patřila domácím, po krásném uniku byl ve vápně faulovaný Friš, tradiční čkyňský exekutor Petr Vondrášek se z pokutového kopu nemýlil – 3:1. Domácí si poté vytvořili další šance, ale Friš, Provod ani Duka už branku nepřidali. V závěrečných minutách se hosté ještě snažili s výsledkem něco udělat ale z jejich tlaku vznikla jen jedna šance, to po centru Köhlera hlavičkoval Lávička, s tímto pokusem si výtečně poradil Hoško a tak zůstali všechny tři body doma.

 

SK Čkyně – Sokol Sedlice 3:1 (1:1)

Branky: 12. Plavec, 56. Kvapil, 74. (11) Vondrášek – 18. Klíma.

Rozhodčí: Herzog – Tesař, P. Šafránek.

ŽK: 3:3 (Plavec, Mich. Šíp, R. Provod – Svoboda, Šimonovský, Kuneš).

Diváků: 150.

Čkyně: Hoško – Duka, Turek st., Kvapil, L. Provod (85. Stejskal) – Plavec, Vondrášek (86. Gerold), Michal Šíp, Sváta – Friš, R. Provod. Trenéři Michal Uhlík a hrající Václav Turek st.

Sedlice: Charvát – Kuneš, Svoboda, Mikeš, Obleser (80. Lávička) – Klíma (65. Köhler), Čapek, Trantina, Němec – Běloušek, Šimonovský. Trenér Přemysl Šroub.

Nejlepší hráči: Friš, Turek st. – Klíma.

Připravil: Patrik Krull