Světový pohár horských kol v Albstadtu a Kanadě

Světový pohár v Albstadtu a Kanadě

 

sp-albstadt-2017-david-zadak1

 

David Zadák, z týmu Česká spořitelna Specialized junior, vybojoval 6. místo v mezinárodním UCI eventu, který probíhal o víkendu při světovém poháru horských kol v německém Albstadtu. Ve startovním poli skoro 90 závodníků se David dostal hned po startu do vedoucí skupiny, která spolu absolvovala 2 z celkového počtu 5 kol, ve třetím kole zaútočil německý reprezentant a skupinu roztrhal. David do posledního kola najížděl na 4. místě ale v posledním stoupání mu podklouzlo zadní kolo a jeho soupeři zaváhání využili k předjetí.

 

sp-albstadt-2017-david-zadak

 

 

Další závodník z týmu Matěj Bedrník dojel na 49. místě. V závodě U 23 dojel Jakub Kadlec, po pádu v prvním kole, na 115 místě.

 

IMG 0723

 

Tereza Sásková, v dalším závodě juniorské světové serie v Kanadě, dojela na sedmém místě. Odstartovala na předních pozicích a dokonce i závod vedla ale po technických problémech se sedlem dojela nakonec do cíle na výborném 7. místě. Samuel Jirouš dojel do cíle po defektu 24.

 

O nadcházejícím víkendu čeká celý tým první vrchol sezony. V domácím prostředí na Zadově se koná další závod ze seriálu českého poháru horských kol.

 

Jiri Lutovsky

www.cs-mtb.cz