Den dárců krve

Světový den dárců krve si v Prachaticích připomněli divadlem

 

14. červen je Světovým dnem dárců krve. Účelem tohoto dne je připomenout zásluhy dárců krve při záchraně životů a současně také vyzvat ty, kteří jsou zdraví, ale krev dosud nedarovali, aby se dárci krve stali.

 

     Letošní Světový den dárců krve jsme si připomněli v předstihu již v úterý 13.6. představením Podivného divadla při DDM Prachatice na motivy známé Šíleně smutné princezny.

 

 divadlo BDK 2017 168

     Představení bylo věnováno dárcovství krve, je poděkováním všem dárcům i příznivcům dárcovství. Jeho cílem je také upozornit na možnosti dárcovství krve na Prachaticku a přiblížit návštěvníkům problematiku dárcovství. V prostorách představení proto byly k dispozici informační materiály a pracovníci Českého červeného kříže zodpovídali všechny konkrétní dotazy.

 

Moc děkujeme za spolupráci Podivnému divadlu při DDM Prachatice!

 

     Letos vyjelo již sedm svozových autobusů pro dárce krve a jen za první čtvrtletí naši dárci darovali 117 litrů krve.

 

Bezpříspěvkové dárcovství krve na Prachaticku podporují Jihočeský kraj, Ministerstvo zdravotnictví, Město Prachatice, Netolice, Lhenice a Vimperk. Těšíme se na viděnou.

 

Jak se můžete stát dárci krve? Stačí přijet naším svozovým autobusem na Transfuzní oddělení Nemocnice ČB a zde podstoupit lékařské vyšetření. Na místě Vám je také možné potvrdit počet odběrů nebo omluvenku pro zaměstnavatele, případně vydat potvrzení pro příslušné zdaňovací období. Pro bližší informace kontaktujte Oblastní spolek ČČK PT e-mailem na prachatice@cervenykriz.eu , telefonicky na 724 367 840 nebo osobně každou středu od 8:00 do 16:00 na adrese Nemocniční 204, Prachatice (budova polikliniky).

 

Nejbližší svozový autobus vyjede 4.7. v 6:30 ze Čkyně, dále v 6:45 z Vimperka, v 7:00 z Vlachova Březí a Husince a je zdarma.

 

Text a foto: Mgr. Zuzana Pelikánová, DiS.  

 

{gallery}vimperk/2017/06_cerven/divadlo_daeci_krve{/gallery}

 

{jcomments off}