Fotbalová sobota 26.8.2017

Muži: I. A třída, skupina A

SK Sedlec – Šumavan Vimperk z.s. 4:3 (2:2)

Góly: 13. Bláha, 45. Koch, 59. Staněk, 76. T. Kučera – 6. Čech, 9. a 79. (pen.) Vondrášek. ČK: 0:1 (89. Čech). 

 

 

KP starší žáci, 1. kolo

TJ Šumavan Vimperk z.s. – LOKO ČB 4:0 (2:0)

branky: 26´Matoušek, 31´Sýs, 62´Chvosta, 68´Benda

sestava Vimperka: Bašta – Hejtmánek, Matoušek (K), Vrábel, Schettini – Novotný, Benda, Kubačka, Sýs – Chvosta, Potůček

střídali: Paletář, Štěpánek, Chalupa

trenéři: Lukáš Sýs, Ondřej Málek

 

Hodnocení trenéra Lukáše Sýse: V prvním utkání nové sezóny jsme na našem krásném hřišti přivítali tým LOKO ČB, který každoročně patří mezi špičku soutěže. Letní přípravu kluci poctivě odmakali, za což bych rád ještě jednou poděkoval rodičům, kteří si podle letní přípravy upravili prázdninový režim a i díky tomu kluci jsou podle mě dobře připraveni na novou sezónu. To bylo vidět hned od začátku utkání, kdy jsme si vytvořili tlak, bohužel jsme nedokázali proměnit tutové šance a tak otevřel skóre zápasu až z přímého kopu Martin Matoušek. I dále jsme si vytvářeli gólové šance, které se nám bohužel nepodařilo proměnit. Ukazatel sk´re se měnil až po krásné nahrávce Matouška na Lukáše Sýse, který po převzetí míče ze vzdálenosti velkého vápna poslal míč kolem brankáře a zvýšil tak na 2:0. Hosté nás většinou ohrožovali spíše z rohových kopů, kterých na můj vkus kopali v prvním poločase víc než dost, ale to jsme si o poločase řekli v kabině a do druhé půle jsme se z toho již poučili. Ve druhém poločase už náš výkon nebyl tak dominantní jako v prvním, ale i tak jsme si vytvářeli další gólové situace, jenže nikdo z našich hráčů neměl sebevědomí na to, aby sám vystřelil. Skóre jsme zvýšili až v 62´Vaškem Chvostou, který konečně prolomil střeleckou smůlu a po individuální akci překonal gólmana a rozvlnil soupeřovu síť. Závěrečný gól zápasu vstřelil benjamínek týmu Petr Benda, který se krásně z první trefil do šibenice. Za celkový výkon musím kluky pochválit, makali a snažili se, ovšem střeleckou mušku jsme nechali asi v kabině, protože tolik šancí co jsme neproměnili to by nás v jiných zápasech mohlo mrzet. Líbil se mi především výkon Bendy, Sýse, Paletáře, Kubačky a vynikající utkání odehrál Matoušek s Hejtmánkem, kteří patřili mezi nejlepší hráče utkání společně s hostujícím golmanem. V naší brance kryl klukům záda Honza Bašta, který neudělal žádnou chybu a pomáhal klukům hlavně s rozehrávkou. Velmi dobře zahráli i kluci, kteří střídali a to Adam Štěpánek s Lukášem Chalupou. Příští týden nás čeká opět na našem hřišti tým z Hradiště, doufám, že navážeme na tento výkon a zlepšíme zakončení.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR MLADŠÍ ŽÁCI

TJ Šumavan Vimperk z.s. – TJ Lokomotiva České Budějovice z.s. 9:0 (2:0)

branky: Švarc Petr 2, Kliment Adam 2, Kecskés Šimon 2, Paletář Jan, Ludačka Mikuláš, Wolf Petr

sestava Vimpeka: Wolf – Schettini, Švarc, Juřík, Kliment, Uhlík D., Uhlík J., Kecskés, Paletář, Benda, Ludačka, Sova, Chvosta

 

“V hodně teplém počasí odehráli kluci celkem solidní zápas a být lepší orientace před brankou soupeře, tak by byl výsledek ještě vyšší.”