obalka

Šumava domovem – výpovědi lidí, kteří na Šumavě žijí

Milí přátelé,

 

     po téměř dvou letech práce se povedlo dovést do konce knihu Šumava domovem. Nabízí pohledy třiceti sedmi obyvatel Šumavy nejrůznějších profesí na soužití lidí s místní přírodou. Někteří z nich jsou rodáci, vrostlí po generace do šumavské žuly, další jsou novousedlíci, kteří si toto místo pro život vybrali po zralé úvaze, nebo je sem osud prostě zavál. Všechny je však spojuje láska k domovu a nespoutané přírodě.

 

obalka

 

     Prostřednictvím jejich výpovědí máte příležitost sdílet s nimi zajímavé životní příběhy a nahlédnout diskutovaná šumavská témata jejich očima. Možná se dozvíte něco nového o tom, jak se tu lidem žije, o lese, o národním parku, o kůrovci, o tom, proč je důležité alespoň na malém kousku naší země zachovat divočinu, a možná zahlédnete mezi řádky i střípky jímavé krásy… Chtěli jsme naší knihou představit široké čtenářské veřejnosti příznivce národního parku a ochrany přírody, kterých mezi obyvateli Šumavy není zas tak málo, jak se nám snaží někteří politikové namluvit.

 

Texty doprovází dvě stovky fotografií, včetně několika historických snímků z rodinných archivů, které nebyly doposud nikde publikovány.

text

     Momentálně je hotová sazba. K dalším krokům bychom uvítali kromě prostředků, které jsme schopni uvolnit z rozpočtu našeho nakladatelství také nějaké prostředky zvenčí. Nechceme na vydávání knihy čerpat dotace a granty, kniha vychází bez jakékoliv podpory od státu nebo nevládních organizací. Jsme tedy odkázáni jenom na přízeň potenciálních čtenářů. V našem internetovém knihkupectví nabízíme možnost předplatit si publikaci za velice výhodných podmínek.

 

Využijte možnosti knihu získat výhodně a předplaťte si svůj výtisk již nyní! Pomůžete tak knížce na svět a zároveň ušetříte.

 

Předem děkujeme! 

 

 

Více o knize Šumava domovem 

 

{jcomments off}