Národní potravinová sbírka

SASRD RODINKA SE ZAPOJILA DO NÁRODNÍ POTRAVINOVÉ SBÍRKY

 

     Přijďte v sobotu 11. listopadu 2017 nakoupit potraviny do Penny Marketu v Prachaticích. Přispějete tím na dobrou věc.

 

     Již pátým rokem probíhá v České republice Národní potravinová sbírka. Cílem sbírky je podpořit ty, kteří nemají dostatek potravin a zároveň upozornit na plýtvání jídlem. Hlad totiž není problém jen chudých zemí. Podle kvalifikovaných odhadů žije u nás téměř 1,5 milionů lidí na hranici chudoby nebo sociálního vyloučení. Na druhé straně, agentura Ipsos zjistila, že až 40 %  Čechů pravidelně vyhazuje nezkažené jídlo.

     Do Národní potravinové sbírky se každoročně zapojuje na 750 obchodů z celé České republiky. V den jejího konání mají lidé možnost zakoupit trvanlivé potraviny a vybrané drogistické zboží a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze. Vybrané potraviny a drogistické zboží poputují přímo k potřebným rodinám.

     Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi Rodinka, zřizovaná neziskovou organizací Portus Prachatice, o.p.s., se letos také zapojila. Pracovníci Portusu Prachatice budou, společně s našimi dobrovolníky, osobně přítomni po celou sobotu v Prachatickém Penny Marketu. Využijte této možnosti, spojte příjemné s užitečným, a přijďte si popovídat s lidmi, kteří denně pomáhají potřebným a podpořit osoby v nouzi.

     Sbírka by nemohla proběhnout bez nezištné pomoci našich dobrovolníků. Tímto ještě jednou děkujeme všem, kteří se osobně podílejí na realizaci sbírky. Děkujeme paní Zdeně Hrůzové z Městské organizace svazu důchodců Prachatice. A samozřejmě také všem, kteří v sobotu 11. listopadu přijdou nakoupit do Penny Marketu v Prachaticích.

Musíme si pomáhat.  

 

portus potravinová sbírka leták

 

Autor: Hana Bártová, DiS., SASRD Rodinka, Portus Prachatice

 

{jcomments off}