Reakce na poděkování: Sportovní hřiště Lipka

Sportovní hřiště Lipka

 

     Se zájmem jsem si přečetl reakci na poděkování předsedkyně osadního výboru Lipka paní Blanky Kramářové, v němž děkuje jak současnému, tak minulému vedení města za vybudování hřiště na Lipce. Jak uvedenou dámu znám, tak své vyjádření a poděkování myslela určitě upřímně a s plnou odpovědností tak, aby mohla vyjadřovat názor i za ostatní občany osady Lipka. Reakce rady města mne proto velice překvapila. Jihočeši zřejmě tímto článkem odstartovali volební kampaň s tím, že celé vedení města zastupuje uskupení Jihočeši, o čemž svědčí skutečnost, že mail byl zaslán z mailové adresy vimperk@vimperk-jihocesi2012 . To znamená, že zástupce hnutí ANO, zástupce ČSSD a paní doktorka Janásková, která tímto je zřejmě již ve třetím hnutí, matou občany, neboť jim nesdělili, že změnili svoji politickou příslušnost nebo alespoň orientaci. Pokud by se vyjadřovali jako rada města, tak by přeci reakce byla odeslána z mailu města Vimperk a ne ze stranického mailu.

 

     Dále mne zaujal první odstavec uvedeného vyjádření, neboť přesně vyjadřuje skutečnost, od jaké doby, tj. od loňského roku, uvedení zastupitelé, v současné době radní, spolupracují. Je to od doby, kdy byla snaha odvolat původního místostarostu. Jen to ukazuje na skutečnost, která je zřejmá, totiž že už od loňského podzimu domlouvali odvolání bývalého vedení města. Všechny ostatní útoky byly jen snahou, jak se dostat k moci, aniž by museli čekat na dosti nejistou podporu občanů u voleb. Milé současné vedení, chci Vám jen připomenout, že starostka byla odvolána až ke konci května letošního roku a ne loňského roku. Hřiště již bylo předjednáno a to, že odstoupil vítěz výběrového řízení, je vinou špatně napsaného zákona o veřejných zakázkách. Místostarosta měl povinnost intenzivně jednat, neboť je za tuto práci také náležitě ohodnocen. Kdo psal tento článek je jasné z toho, jak se někdo kochá svou důležitostí a sebechválou.

 

     Bohužel musím konstatovat, že občan, který vyjádří svůj dík i někomu jinému, než současné radě města, není vítán a měl by být přinejmenším „(p)opraven“. Je to smutné pokračování rétoriky, která neustále útočí na občany, kteří mají jiný názor. Proto se vyjadřuji osobně k tomuto tématu, neboť hlouposti se ustupovat nesmí.

 

S pozdravem „slušnost vždy a všude“ Libor Kudláč  

 

 

logoChceme Vimperákům nabídnout další pohled na dění v našem městě. Sešli jsme se jako lidé napříč politickými stranami, různého věku, s rozdílnými názory, ale s něčím, co nás spojuje. Tím něčím je vize Vimperka, kde slušnost a dobré vztahy jsou samozřejmostí. Vimperka, kde jsou aktivní lidé podporováni, a nikoli odrazováni. Vimperka, kde odlišný názor je nezbytným prvkem diskuze. Pojďme společně oživit Vimperk. Vimperk, kde lidé žijí spolu, ne vedle sebe.

www.vimperkzije.cz

 

{jcomments off}