Prachatičtí hostí ve Vimperku Evropský pohár v zimním triatlonu

Doposud nejvýznamnější akci ve své historii bude hostit o víkendu vimperský sportovní areál Vodník. V neděli 17. února 2013 se totiž na Vodníku uskuteční závod Evropského poháru v zimním triatlonu, který bude součástí Českého poháru a zároveň bude mistrovstvím České republiky. Ve Vimperku se tak představí elita tohoto sportu včetně čerstvého mistra Evropy z estonského Tartu Pavla Andrejeva z Ruska a evropské vicemistryně Heleny Erbenové.

 

triatlon 

 

Jedná se o teprve druhý závod takového charkteru na území naší republiky v tomto sportovním odvětví. V roce 2005 Světový pohár v zimním triatlonu se jel v Novém Městě, nyní si organizační úspěch připsal Help Tri Team Prachatice, jenž je pořadatelem nedělních závodů.  “Jsem moc rád, že jsme se na tom s Evropskou triatlonovou unií dohodli,” přiznává hrdě ředitel závodu Ivo Grabmüller, mistr světa v zimním triatlonu 2012 v kategorii 50-54 let. Ve Vimperku se neuskuteční závody v zimním triatlonu poprvé, v neděli se uskuteční už šestý ročník, ale poprvé se jedná o závody takového významu.

 

Diváci se můžou těšit z českých barev nejen na Helenu Herbenovou, bývalou reprezentantku v běhu na lyžích a v současnosti úspěšnou zimní triatlonistku, ale i na olympionika Jana Čelůstku, pro kterého bude vimperský závod premiérou v tomto sportovním odvětví. „Kromě běhu po svých nemám na soupeře moc šancí. Celé to beru jako možnost pěkně potrénovat za účasti kvalitních soupeřů a tajný cíl je, aby mě nezařízla žádná dáma,” přeje si třicátý muž z olympiády v Londýně.

 

Závod se uskuteční ve skiareálu Vodník a pro všechny kategorie je pořádán na tratích 6 kilometrů běhu, 10 kilometrů na horském kole a 8 kilometrů na lyžích. Start je naplánován na 11:30 hodin.

 

 „Těším se, že tu bude silná konkurence a k vidění bude ostrý a hodně kvalitní závod,” zve všechny Ivo Grabmüller.

 

 

(jr)

 

archivní foto z loňských závodů ČP ve Vimperku: Stanislav Martan