Upřesnění – konkurzy na ředitelky ZŠ a MŠ

Upřesnění – konkurzy na ředitelky ZŠ a MŠ

 

     V článku, který byl na vimperk.eu uveřejněn 21. 2. 2018 (A nebyla síla, která by to zastavila…), bylo mylně uvedeno, že konkurzy na ředitelky v našem městě mají být vyhlášeny na doporučení Jihočeského kraje. Kraj však nemá se základními školami a mateřskými školami ve Vimperku nic společného. Zřizovatelem je město Vimperk. Pravdivost informace nám potvrdila i vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Jihočeského kraje Ing. Hana Šímová.

 

     „V případě rozhodování o vyhlašování plošných konkurzů na vedoucí pracovní místa ředitele škol a školských zařízení se jedná o rozhodnutí orgánů samosprávy (v případě města Vimperk – rady tohoto města), do něhož nemá odbor školství, mládeže a tělovýchovy Jihočeského kraje pravomoc zasahovat. Stejně tak nemá odbor školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Jihočeského kraje pravomoci určovat, zda budou konkursy na ředitele škol a školských zařízení vyhlášeny či nikoli a nevydává ani žádná doporučení v tomto směru.

 

     Školský zákon říká, že zřizovatel může vyhlásit konkursní řízení. Záleží tedy skutečně na jeho rozhodnutí.

 

Je však možné, že se město Vimperk inspirovalo postupem Jihočeského kraje.

 

“ Za ZŠ TGM Vimperk – Iva Karasová, Alžběta Rückerová, Dagmar Daňková, Martina Mondlová, Vladislava Lehečková, Lenka Malíková