Žáci 8. a 9. tříd se utkali v matematicko-fyzikální soutěži

Žáci 8. a 9. tříd základních škol se utkali v matematicko-fyzikální soutěži RSG

 

Vítězný tým ZŠ ve Zdíkově získal od Rohde & Schwarz výlet do Světa techniky v Ostravě

 

vyhlaseni

 

Vimperk, 28. únor 2018:

     Zapojit správně obvody, odpovědět na řadu záludných otázek z matematiky a fyziky a v neposlední řadě obstát i ve sportovních disciplínách muselo 24 žáků osmi základních škol Jihočeského kraje. Ve čtvrtek 22. února 2018 se v Městském kulturním středisku Vimperk uskutečnilo finálové kolo již čtvrtého ročníku matematicko-fyzikální soutěže RSG. Síly změřily tříčlenné týmy ze Základní školy T. G. Masaryka a Základní školy Smetanova ve Vimperku, Základní školy Čkyně, Zdíkov, Stachy, Šumavské Hoštice, Husinec a Vlachovo Březí.

 

     Soutěž, která má mezi žáky vzbudit zájem o vědu a techniku, vyhrálo po velmi napínavém boji družstvo ze Základní a Mateřské školy Zdíkov. Druhý skončil tým ze Základní školy Smetanova Ve Vimperku a třetí místo obsadili žáci ze Základní a mateřské školy Čkyně. Nejlepší řešitelkou prvního kola soutěže, které probíhalo online, se stala Veronika Sovová ze Základní školy Smetanova ve Vimperku. Vítězné družstvo se vydá se zástupci společnosti Rohde & Schwarz na třídenní exkurzi do Světa Techniky v Ostravě.

 

     Letošní finále soutěže bylo napínavé až do samotného konce. Ještě nikdy se nám nestalo, že by soutěžní týmy měly tak vyrovnané výkony. O vítězi se tak rozhodlo opravdu v poslední minutě,“ uvedl ředitel Gymnázia a Střední odborné školy ekonomické Jan Heřta, který soutěž spoluorganizuje.

 

     Akci pořádá Rohde & Schwarz závod Vimperk, s.r.o. a Gymnázium a Střední odborná škola ekonomická Vimperk. Finálové kolo moderoval Jan Hajník. „Soutěž RSG je součástí spolupráce vimperského gymnázia a společnosti Rohde & Schwarz závod Vimperk. Krom této soutěže podporujeme studenty a studentky gymnázia skrze povinně volitelný předmět: Administrace průmyslových procesů, ve kterém žákům přednášejí vedoucí pracovníci závodu Rohde & Schwarz,“ říká jednatel společnosti Rohde & Schwarz Konrad Bartl.

 

predani cen vitezum

 

 

Rohde & Schwarz závod Vimperk, s.r.o.

Rohde & Schwarz je nadnárodní soukromá společnost podnikající v oblastech elektronických testovacích a měřicích přístrojů, informačních technologií a radiokomunikací. Ve Vimperku působí od roku 2001. V současné době zaměstnává více než 700 zaměstnanců a patří tak k největším a nejstabilnějším zaměstnavatelům regionu.

 

Gymnázium a Střední odborná škola ekonomická Vimperk

Historie Gymnázia a Střední odborné školy ekonomické Vimperk sahá do roku 1936, kdy vzniklo jako obchodní škola. V roce 1961 se instituce změnila na střední všeobecnou vzdělávací školu, ze které se v roce 1971 stalo gymnázium. V současnosti studuje na čtyřletém a osmiletém gymnáziu, a také ve třídách se sportovní specializací a specializací na informační technologie přes 230 žáků.

 

Mgr. Lucie Laštíková PR & HR Marketing Officer