Hudebníci soutěžili o postup do kraje

Ve dnech 14. a 15. 2. pořádala ZUŠ Vimperk okresní kola soutěží ZUŠ, které vyhlašuje ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

 

Ve čtvrtek přijeli zástupci pěti „zušek” z našeho okresu, aby poměřili svoje výkony v komorní hře s převahou dechových nástrojů. Celkem si zahrálo na osmdesát mladých muzikantů. Soutěž byla rozdělena do několika kategorií podle věku a podle hudebních nástrojů. Ve hře na zobcovou flétnu získal postup soubor zobcových fléten ZUŠ Vimperk. Postupová místa z ostatních dechových nástrojů dřevěných získaly soubory z Prachatic a Volar. V žesťových nástrojích postoupily 3 soubory z Vimperka a jeden z Prachatic. V krajském kole, které se uskuteční na konci února v Českých Budějovicích, budou okres Prachatice reprezentovat 3 soubory z Volar, 4 z Vimperka a 5 z Prachatic. Dále se ve Vimperku představili žáci ZUŠ Vlachovo Březí a Stachy.

 

V pátek vystřídali „dechaře” na soutěžním pódiu akordeonisté. Těch přijelo ale znatelně méně. Z postupů do krajského kola, které se bude konat na konci března v Třeboni, postoupili 4 žáci a jeden soubor z vimperské školy a jedna žákyně z Vlachova Březí.

 

Tím ale soutěžní klání v našem okresu nekončí. Za čtrnáct dní převezme pořadatelskou štafetu ZUŠ Prachatice, kam přijedou žáci hrající na elektronické klávesové nástroje a komorní soubory houslistů.

 

Bc. Pavel VALIŠ,

ředitel ZUŠ Vimperk

 

 

17.12.2012  002 (64)17.12.2012  002 (77)IMG 0003IMG 0010IMG 0018

Bc. Pavel Vališ
ředitel ZUŠ Vimperk