Jak vidí hokej ve Vimperku trenér David Vinš

Hodnocení sezóny 2017/2018 očima trenéra  Davida Vinše 

 

vins

 

Jak by jsi hodnotil sezónu 2017/2018?

Sezónu 2017/2018 bych zhodnotil ze dvou pohledů, jeden z ledu a druhý mimo led. Sezóna to byla dlouhá a náročná, vlastně po té loňské jsme měli volno jen duben a jeli květen, červen, červenec, srpen a v září jsme najeli na sezónu doma ve Vimperku. Musím říct, že někdy víc není líp, bohužel děti už teď na konci sezóny nebyli ve své kůži a všichni už jsme se těšili na konec. Sezóna co se týče výsledků byla pro nás parádní. Celkově ji hodnotím jen pozitivně. Vyhýbaly se nám zranění a nemoci a jak už jsem psal, s tak úzkým kádrem jsme zatápěli daleko větším městům a byli konkurence schopní hrát s kýmkoli. Vimperk je hokejové město, bohužel trochu bokem od jiných měst a oproti jiným městům, které jsou kolem sebe (Veselí, ČB, Soběslav, Tábor ) a jsme závislí na vlastních odchovancích. Takže po té sportovní stránce všechny moc chválím, byla radost s hráči pracovat a dokázali jsme všichni utvořit ten správný tým. Mimo led jsem moc spokojen s podmínkami na zimním stadionu, vytížením na ledě, nové kabiny atd. Vždycky se něco povede a něco nepovede, to je všude stejné a pořád se učíme, jak trenéři tak děti, ale v souhrnu velká spokojenost.

 

Jak zvládly děti přechod z malého na velké hřiště?

Do Vánoc jsme hráli pouze na malém. Moc děkuji na dálku do Českého Krumlova T. Ulmanovi a spol., kteří k nám celý prosinec jednou týdně jezdili a místo našeho tréninku jsme zkoušeli hru na celém hřišti, což nám hrozně pomohlo. Byly to celkem 4 zápasy a musím říct, že jsem moc rád za velký hokej. To už je něco jiného než stát na ledě a být rozdělen na dvě půlky. Ten přechod byl pro nás moc překvapivý a zvládli jsme ho, musím říct, hodně dobře. Upřímně jsem se toho moc bál, ale zbytečně. Ukázali jsme, že se s námi musí počítat. Ukázali jsme se a pomalu přenášeli dobré bruslení a pořád se zlepšovali. Dokázali jsme odehrát výborné zápasy, ale měli jsme i pasáž, kdy nám to vůbec nešlo, ale dál jsme pracovali a nakonec vše zlomili a sezónu dohráli s přehledem. Z 22 zápasů na celé hřiště, včetně turnajů a přátelských zápasů jsme jich 16 vyhráli a 6 prohráli. Jinak když to vezmu v globále, tak jsme se s přechodem porvali dobře. Máme vyrovnané mužstvo bez výrazných individualit, dovolím si napsat s nejlepší brankářskou dvojicí v kraji. Hráči v poli do sebe dobře zapadají a v souhrnu nám to tvoří tým, který bojuje a rve se celý zápas o dobrý výsledek.

 

DSC 0056

 

Ve Vimperku se dělá akce týden hokoje, jak tuhle akci bereš?

Jelikož trénuji ještě Školičku bruslení, tak tuto akci vítám. Když dnes přijdete na Školičku ve Vimperku, uvidíte na ledě průměrně 30 dětí, což nikdy nebývalo a je to jenom dobře. Kolik dětí bude hrát hokej nikdy nevíte, ale základ je děti a rodiče vůbec přilákat na zimní stadion. Jediné co mi vadí je, že málo dětí je přímo z Vimperka. Jinak celá tato akce má úspěch nejenom u nás na stadiónu. Koná se dvakrát za sezónu a zatím se nám daří ji dělat na výbornou za pomoci všech trenérů. Většinu má na hrbu M. Willmann, který je takovým koordinátorem akce. V celkovém součtu jsou čísla nově příchozích hodně dobrá a já věřím, že se zde začnou rodit nové hokejové naděje.

 

Co tě v této sezóně nejvíce potěšilo?

Těch věcí bylo hodně, potěšilo mě naše Áčko, že dokázalo po 3 letech uhrát play-off a myslím si, že většina kategorií HC Vimperk měla výborné výsledky. U nás mě moc těšila celková podpora z okolí, docházka všech hráčů byla 100%. Jsem rád, že žádné děti neměly vážný úraz a že nás to všechny baví. I když je to někdy dřina pro nás všechny a protože máme svoje zaměstnání, bylo to někdy na krev. Nakonec se ale vše zvládlo a myslím si, že jsme městu Vimperk dělali dobrou reklamu a jméno, ať po kraji, nebo i na vánočním turnaji v dalekém Brumově – Bylnici. Myslím si, že hodně lidí si neuvědomuje jaké výsledky Vimperk v dětských kategorií uhrává. V úzkém kádru v malém městě se nám daří a i když výsledky v těchto kategorií jsou to poslední, tak je moc pozitivní vidět ty posuny a výsledky, když dokážete porážet daleko větší města s daleko větší základnou. Pro je mě výsledek, že tady děláme práci dobře.

 

DSC 0051

 

Čeká letos děti opět sportcamp?? A není škoda, že tahle akce se nedělá ve Vimperku ?

Letos je kemp Strakonice 2018 už plně obsazen 31 dětmi z Písku, Čb, Tábora, Strakonic, Vimperka a Prahy. Spolu s kolegy se už moc těšíme na děti a na týden plný zábavy. Na led budeme dojíždět ze Střelských Hoštic do Strakonic dvakrát denně. Za dětmi dorazí hráči z extraligy a celkově máme připraveno plno překvapení. Ve Vimperku nemůžeme dělat kemp z toho důvodu, že nemáme led, což je největší problém. Ale třeba se nám v budoucnu podaří kemp udělat doma. Chci jen podotknout, že ve Strakonicích máme výborné podmínky, ale jak říkám, třeba jednou kemp přesuneme do Vimperka. Kemp jsme měli naplněný za 3 dny, což mě utvrdilo v tom, že se všem vloni moc líbil.

 

Kdy začínáte letní přípravu na novou sezónu a co čekáte od nové sezóny?

Do příští sezóny už vstupujeme jako mladší žáci a budeme hrát ligu ročníku 07 a 08. Letní přípravu začneme hned začátkem května a potrvá do konce června. Budeme se scházet 3x týdně. Pojedeme v pondělí tělocvičnu, kde chceme pracovat hlavně na obratnosti. Středy budeme jezdit na led k panu Pouzarovi do ČB a pátky bych chtěl odehrát nějaké fotbaly, hokejbaly a různě to měnit, aby to všechny bavilo. Červenec dáme volno a v srpnu začneme pomalu jezdit 1-2krát na led do Strakonic a pomalu se připravovat na září, kdy nám začne soutěž. Poslední týden v srpnu pojedeme i s rodiči na Lipno utužit partu a bude to takový fajn závěr prázdnin. Od nové sezóny, kdy budeme hrát ligu mladších žáků, si nemá cenu dávat nějaké cíle. Snad jen, aby to všechny bavilo a chodili jsme na stadion s radostí. Je mi jasné, že přebírám ročník 2007, který neprožíval dobré sezóny, ale pro mě je to velká výzva udělat dobrý tým s dobrými výsledky.