Klub I.P. a projekt „Úspěšně do života“

ÚSPĚŠNĚ DO ŽIVOTA S NZDM KLUBEM I.P.

 

Od dubna 2018 rozjede Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub I.P., jež zřizuje Portus Prachatice o.p.s., nový projekt s názvem „Úspěšně do života“. Projekt je financován Jihočeským krajem, kterému tímto moc děkujeme.

 

Cílem projektu je zvýšit finanční gramotnost a společensky-pracovní dovednosti u dětí a mladých lidí ve věku od 6-20 let z ORP Prachatice, kteří využívají služby NZDM Klubu I.P. Projekt bude realizován především prostřednictvím praktických nácviků, modelových situací, diskusí, besed, exkurzí a teoretického základu.

 

Aktivity projektu jsou rozděleny do šesti tematických celků, zabývající se sebeprezentací, prací a podnikáním, osobní finanční gramotností apod. Realizace bude trvat až do listopadu 2018, přičemž každý měsíc bude věnován určitému tématu. Dvakrát týdně proběhne hodinový vzdělávací program přímo v našem zařízení na Velkém náměstí 14.

 

Do projektu se mohou bezplatně zapojit děti a mládež z Prachatic a okolí ve věku od 6-20 let. Díky těmto aktivitám si mohou nacvičit jednání s potencionálním zaměstnavatelem, napsat životopis, osvojit si základy správné komunikace a společenského chování, naučit se, jak postupovat při hledání zaměstnání, brigády, vzdělávání, jak se vhodně obléct na pracovní pohovor a spoustu dalších praktických dovedností, které využijí ve svém pozdějším životě.

 

Hana Bártová, DiS. 

 

portus

 

{jcomments off}