“Parkoviště” pod Mírovou?

„Parkoviště“ pod Mírovou?.

 

bohumil petrasek masterV souvislosti s rekonstrukcí ulice Mírová se na stránkách vimperk.eu i v jiných mediích vede již delší dobu diskuze kolem související stavby na pozemku manželů Kutilových (1842/70), který si pronajalo město Vimperk.

Vedení města prezentuje tuto akci jako pomoc s parkováním obyvatelům sídliště Míru v době rekonstrukce Mírové ulice. Práce jsou takového rozsahu, že vyžadují stavební povolení. Před zahájením prací nebyly učiněny patřičné kroky, aby se u odpovědných pracovníků na stavebním úřadu zjistily možnosti a případné podmínky pro realizaci této stavby. Proto se práce zastavily a čeká se na platné povolení.

 

 

V množství informací zřejmě většině občanů unikla jedna důležitá věta z vyjádření pana místostarosty na vimperk.eu ze dne 6.4.2018: „Dopisem ze dne 06.04.2018 oznámil OHB zhotoviteli souhlas Města Vimperk s poskytnutím pozemků parc. č. 1822/9 a 1830/105 a dále na základě článku 2.4 smlouvy o nájmu i souhlas s poskytnutím pozemku parc. č. 1842/70.“ Pozemek město poskytlo společnosti Strabag a.s. pro zařízení staveniště na základě její žádosti ze dne 29.3.2018.

Z toho vyplývá, že pozemek může využívat společnost Strabag a.s., popřípadě její subdodavatelé. V žádném případě však ne veřejnost pro parkování. Pan radní Kutil tedy lže, když tvrdí, že lidé nemohou užívat plochu jako v minulosti, když se stavělo sídliště, a že za to, že na ploše není možno parkovat, může Petrášek a Martanová. Parkovat se nemůže nejen proto, že stavba není povolena, ale hlavně proto, že město poskytlo pozemek společnosti Strabag pro zařízení staveniště. Město ho mohlo poskytnout, neboť to výslovně umožňuje smlouva o pronájmu s manželi Kutilovými. Na nic z toho Petrášek ani Martanová, na rozdíl od pana Kutila, neměli žádný vliv.

 

Vážení obyvatelé „Sojčáku“, sliby o provizorním parkování na pozemku poskytnutém městu od manželů Kutilových byly jen populistické proklamace současného vedení města. Vedení města si muselo být při podpisu smlouvy o nájmu a následně při poskytnutí pozemku Strabagu vědomo (již 6.4.2018), že veřejnost na pozemku parkovat nemůže.

 

Ptám se tedy, proč bylo parkování lidem slibováno?

 

Ještě si dovolím připomenout, že ani pan starosta nemá pravdu, když tvrdí: „Jenom připomínám, že řadu let zpátky, na rozdíl od jiných měst, se s tím nic neudělalo.“ Minulé vedení města získalo po zdlouhavých vyjednáváních pozemek od soukromníka a následně zadalo i projekt na v současné době prováděno rekonstrukci ulice Mírová. Projekt byl městu předán v červnu 2017.

 

Hezké májové dny.

 

Ing. Bohumil Petrášek 

 

 


 

 

Komentář přidala Jolana Kutilová 

 

Ano, pane Petrášku, za to, že se na připravené ploše nedá odstavit auto, můžete Vy a Martanová. Vyprovokovali jste státní zprávu, která do vyřešení vašich podnětů zakázala přístup na pozemek. I v tomto příspěvku hledáte důvody, proč to nelze. Škodíte městu. Tak jako jste hlasovali proti stavbě ulice Mírová, tak nyní komplikujete její průběh. Že se nestydíte po Vašich kauzách vylézt na světlo. Jen připomenu něco málo. Stavba kanalizace k domu Vaší dcery načerno. Pochybná stavba silnice na Vodník. Za Vašeho vedení byly postaveny načerno sruby na Homolce. Výběrová řízení za zavřenými dveřmi. Pomlouváte, udáváte, píšete spolu s “Vimperk žije” štvavý, pomlouvačný časopis plný smyšlených teorií, za který by se musel slušný člověk stydět, a zde chcete moralizovat. Jinak znovu opakuji. Nám jako majitelům pozemku jsou současné úpravy k ničemu. Máme v budoucnu v plánu na tomto místě stavět objekt a těžká technika bude muset přijet znovu. Takže jsme pozemek dali za stovku k dispozici, aby se při stavbě ulice Mírová ulevilo s parkováním. Díky vašim aktivitám to dlouho nebude možné.

 


Komentář přidal Bohumil Petrášek

 

Paní Kutilová,
ve svém komentáři uvádíte řadu lživých informací a snažíte se odvést pozornost od základního problému. Např.

– nehlasoval jsem proti stavbě na Mírové,
– kanalizace k domu mé dcery byla stavěna na základě dohody s městem podle řádného stavebního povolení vydaného městu Vimperk a všechna infrastruktura byla po dokončení bezplatně předána městu
– k dalším lžím a pomluvám se nebudu vyjadřovat.

Podstatné je to, že jste nevyvrátila moji informaci, že pozemek má na základě nájemní smlouvy s vámi a na základě rozhodnutí vedení města k dispozici Strabag a.s. a to přímo brání využívání pozemku veřejností.

 

Ing. Bohumil Petrášek

 

{jcomments off}