Přípravy na víkendový skimaraton vrcholí

Největší lyžařský svátek na Šumavě se blíží – o víkendu se běží v okolí Kvildy 28. Šumavský Skimaraton Kooperativy!

 

skimaraton(foto Tomas Mach)

 

Jak už se stalo v posledních letech dobrým zvykem, program “Šumaváku”  je dvoudenní. V sobotu dopoledne šumavská lyžařská slavnost začne dětskými závody, odpoledne se běží 23 km volně. V neděli se jede klasicky – hlavní závod na 45 km a minimaraton na 23 km. Už v pátek začne prezence ( od 14:00 do 18:00 hodin; je možné se přihlásit ke všem závodům i do soutěží družstev).

 

Na účastníky nedělního maratonu čeká jiná trasa, než kterou jeli v posledních letech. Trať vede tentokrát proti směru hodinových ručiček a hlavně maraton se vrací na Černou horu, která zhruba deset kilometrů před cílem řádně prověří fyzickou kondici každého lyžaře.

 

Pořadatelé ze Ski klubu Šumava už finišují s posledními přípravami. “Ve středu jsme připravovali startovní balíčky, ve čtvrtek dopoledne nás čeká značení tras a stavba zázemí na Kvildě. Večer pak máme ve Vimperku schůzku pomocníků,” informuje ředitel závodu Karel Hudeček.

 

Šumavský Skimaraton Kooperativy je zařazen do seriálu Stopa pro život a do patnáctidílného mezinárodního seriálu Europellet. “Doposud máme kolem 1150 přihlášených,” pochlubil se Karel Hudeček.

 

 

 (jr)

 

 foto: Tomáš Mach