Florbalisté bojovali o O2 arénu

Florbalisté bojovali o O2 arénu

 

     Česká pojišťovna Street floorball league. Tento název nese série open air turnajů, 20180610 200737hraná ve 12 městech napříč Českou republikou, která je doprovodným programem pro nadcházející florbalové MS konané 1.-9.12.2018 v Praze. Vítězové ze všech 12 měst postupují na finálový turnaj, který se odehraje během MS a finálové utkání bude v O2 aréně. V jednom městě může startovat až 32 družstev, hráčů registrovaných i neregistrovaných v ligových soutěžích (vyjma extraligy a 1.ligy mužů). Hraje se systémem 3 proti 3 bez brankáře na malé branky.

 

     První zastávkou byly České Budějovice. Výjimečná akce si zaslouží výjimečné místo, tudíž se organizátoři rozhodli postavit dvě hrací plochy přímo na náměstí Přemysla Otakara II.. Pro zpestření přípravy na novou sezonu jsme přihlásili náš tým. Do budějovického turnaje se přihlásilo 26 týmů ze všech koutů jihočeské kraje, některé týmy i z větších dálek (např. Pardubic, Třebíče). Nalosováno bylo 5 skupin po 4 týmech a 2 skupiny po 3 týmech. Ze čtyřčlenných skupin postupovali dva a ze tříčlenných tři týmy. Los nám přál a poslal nás do tříčlenné skupiny E společně s milevskými FBC Došwich a hráči z českobudějovických Štírů nazývající se Nezdvořáci.

 

Sestava našeho týmu: Pešl ml., Pešl st., Havelka, Gross, Petr, Homolka, Jungvirt, Holoči

 

První utkání skupiny:

FBC Vimperk – FBC Došwich 5:7

     V prvním utkání proti dorostencům z Milevska, kteří hrají 1.ligu a v letošní sezoně bojovali o soutěž nejvyšší, nezačala naše premiéra v turnaji vůbec dobře. Po chvíli bylo skóre 0:5. S přibývajícím časem si hráči zvykali na povrch a podmínky, hra se vyrovnala, ale výsledek se už na naši stranu otočit nepovedlo.

 

Druhé utkání skupiny:

FBC Vimperk – Nezdvořácí 3:4

     Do druhého utkání jsme již nastupovali zkušenější o první utkání, i s lepší herní taktikou. Přesto, že jsme podali o hodně lepší výkon než v prvním utkání, na skupinku z českobudějovických Štírů hrajících Národní ligu mužů to nestačilo.

 

Osmifinále:

FBC Vimperk – Skillers Sobík 5:4 po roztřelu

     Po dvou prohrách ve skupině jsme skončili na 3. místě, tudíž nám do prvního kola play off připadl vítěz skupiny B. Utkání bylo hodně opatrné. Papírově lepšímu soupeři jsme se dokázali vyrovnat s vidinou, že nemáme co ztratit. Výsledkově vyrovnané utkání jsme mohli rozhodnout již osm vteřin před koncem, míček však skončil pouze na tyči. Následoval rozstřel (z poloviny hřiště na prázdnou branku). Po třech sériích byl stav stále vyrovnaný, po jedné brance na každé straně. Následovala takzvaná náhlá smrt. Po nepřesném pokusu soupeře, udržel vimperský hráč nervy na uzdě a překvapivý postup byl na světě.

 

Čtvrtfinále:

FBC Vimperk – Český Krumlov 1:8

     Boj o nejlepší čtyřku nás čekal proti týmu složeného ze čtyř mužů hrajících Regionální ligu mužů a dvou slečen, které však nastoupili až za rozhodnutého stavu. Českokrumlovští soupeři byli velmi dobře připraveni na daný herní systém. Jeden bránící hráč skvěle ničil veškeré naše útoky. Naší lehkovážností jsme si nechali soupeře utéct na rozdíl čtyř branek. Zkusili jsme s výsledkem ještě něco udělat zredukováním sestavy. Ve snaze útočit jsme však soupeři nechávali otevřená zadní vrátka, což soupeř využil a skóre proměnil v debakl.

 

Celkové shrnutí:

     Počasí i přes dvě krátké dešťové přeháňky bylo podařené. Atmosféra i organizace byla výborná. Konečné 5. – 8. místo našeho týmu nad očekávání, tudíž celkový dojem z této akce za jedna s kaňkou.

 

     Budeme se těšit na další akce zpestřující naši letní přípravu. Ve středu 20.6. se někteří naši hráči účastní charitativní akce Olympijský běh 2018. Více informací se dozvíte na našem FB www.facebook.com/vimperskyflorbal

 

Vladimír Pešl ml.   

 

{gallery}vimperk/2018/06_cerven/florbal{/gallery} 

 

 

 123

 

 

{jcomments off}