První veřejná knihovnička ve Vimperku

Na autobusovém nádraží ve Vimperku je první veřejná knihovnička

 

Knížky pro malé i velké čtenáře zajistila společnost Rohde & Schwarz

 

 

f8     Čekáte na spojení a máte dlouhou chvíli? Na autobusovém nádraží ve Vimperku nyní v čekárně najdete první veřejnou knihovničku, kterou nechala vyrobit a instalovala místní firma Rohde & Schwarz. Knihy i časopisy je z ní možné volně brát, odnášet i přidávat.

 

     Formát otevřené knihovny úspěšně funguje již v několika městech České republiky. Tento typ knihoven nalezneme i v evropských a světových metropolích. Lidé se naučili nosit knihy, pro které již nemají uplatnění a trávit čas nad publikacemi, které v poličkách otevřené knihovny náhodou objeví.

 

„První veřejná knihovnička slouží všem, které baví číst. Věříme, že tak lidem zpříjemníme čekání na autobusové spojení,“ říká zástupkyně firmy Rohde & Schwarz závod Vimperk Lucie Laštíková.

 

     Čekárna autobusového nádraží ve Vimperku, ve které naleznete veřejnou knihovničku, je otevřena ve všední dny od 5 do 17 hodin.

 

Rohde & Schwarz závod Vimperk, s.r.o. Rohde & Schwarz je nadnárodní soukromá společnost podnikající v oblastech elektronických testovacích a měřicích přístrojů, informačních technologií a radiokomunikací. Ve Vimperku působí od roku 2001. V současné době zaměstnává více než 700 zaměstnanců a patří tak k největším a nejstabilnějším zaměstnavatelům regionu.

 

 Mgr. Lucie Laštíková 

 

{jcomments off}