Osmičkový rok a Bitva na Winterbergu

Osmičkový rok a osmá Bitva na Winterbergu!

 

     Po předchozích úspěšných ročnících se opět na vimperské kulturní scéně objeví již osmé pokračování bitvy na Winterbergu letos s podtitulem Nekonečný příběh, dasa1protože jsme se na tu osmičku rozhodli doslova položit! Ani tentokrát návštěvník nebude ochuzen o středověkou kapelu, nově pod taktovkou plzeňského skladatele a muzikanta, člena profesionální kabaretní scény Divadla Pluto, Milana Benedikta Karpíška, o scénickou bitvu a další šermířská a divadelní vystoupení. Nejednoho muže okouzlí krásné tanečnice a odvážní se mohou nově přiučit práskání s bičem. To vše v novém prostoru v areálu letního kina Vimperk. Na úvod připravil divadelní soubor Bouček pohádku a v průběhu dne se představí mimo jiné Divadlo Navětvi, které vimperští znají z Vimperského kašpárka.

 

     Rozhodli jsme se prostor využít naplno, proto jsme společně s Fuegnis připravili doprovodnou akci s názvem Art Camp, která nabízí nejrůznější workshopy jak pro děti, tak dospělé. Vyzkoušíte si, jaké to je točit s poi (míčky), tyčí nebo s hulahoop (obručí). Účast přislíbil i známý performer jako je například Tomáš Bartoš a další. Celá akce bude zakončena ohňovou a světelnou RUF(ART) scénou, jež bude postupně patřit všem performerům, které uvidíte přes den.

 

     Začínáme v sobotu 4. srpna od 12. 00 hodin a vstupné je jednotné na celý den 90 Kč, děti do 125 cm zdarma. O doprovodný program ve formě lukostřelby, ukázky zbraní, historického ležení, malování na perníčky a na obličej, hry pro děti, vodní bitvu, bude opět postaráno. Kompletní program naleznete na webu spolku nebo na facebooku a instagramu.

 

2

1

 

{gallery}vimperk/2018/08_srpen/bitva_winterberg{/gallery}

 

Těšíme se na viděnou!

Za SHŠ Artego

Michaela Kačmárová 

{jcomments off}