Statistiky požárů stále ve vysokých číslech

194 požárů a 407 mimořádných událostí – taková je víkendová statistika hasičů

 

hasici1

Počty požárů i technických zásahů hasičů se stále pohybují vysoko nad dlouhodobým denním průměrem, hasiči se nezastavili ani o víkendu. Kromě požáru seníku či bývalého zámku asistovaly jednotky hasičů také u několika nálezů munice ve studních, evakuovaly osoby z vlaku nebo z domu po úniku plynu. 

 

V sobotu 18. srpna 2018 hasiči v České republice vyjeli k 82 požárům (počet požárů je o 74 % vyšší než je dlouhodobý denní průměr) a k 216 případům poskytnutí technické pomoc (počet technických zásahů je o 33 % vyšší).  Celkem jednotky zasahovaly u 423 mimořádných událostí (celkový počet zásahů je o 39 % vyšší).

 

 

V neděli 19. srpna 2018 byly jednotky hasičů povolány k 112 požárům (počet požárů je o 138 % vyšší) a 191 případům technické pomoci (počet technických zásahů je o 18 % vyšší). Celkem hasiči zasahovali u 407 mimořádných událostí (celkový počet událostí je o 33 % vyšší).

 

 

Nejzávažnější víkendové požáry:

  • Požár rodinného domu v Nové Bystřici u Jindřichova Hradce. Škoda způsobená požárem se odhaduje na 2 miliony korun a příčina vzniku požáru je v šetření.
  • Požár bytového jádra v Zubří u Vsetína. Při požáru bylo z domu evakuováno 20 osob. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci.
  • Požár seníku ve Staňkově v okrese Domažlice. Celkem jedenáct jednotek hasičů likvidovalo požár, který způsobil škodu 3,8 milionu korun.
  • Při požáru bývalého zámku v Horním Maršově v okrese Trutnov byl vyhlášen 3 stupeň požárního poplachu

zamek

podrobnější informace najdete ZDE

 

-tz hzs cr-

{jcomments off}