Florbal: Doma také pouze na půl

Doma také pouze na půl

 

20181020 150637Pro třetí turnaj sezony jsme byli vylosováni jako pořádající. Páté a šesté zápasy pěti týmů Jihočeské ligy se tedy odehrály ve sportovní hale v Kašperských Horách. Do třetího turnaje nám los vybral derby se strakonickými florbalisty a s českobudějovickými SKP.

 

FbC Strakonice – TJ Šumavan Vimperk 3:2 ( 2:1 – 0:0 – 1:1 )

Branky Vpk: 04:16 Pešl ml. (Hradil), 40:09 Pešl ml. (Pešl st.)

Vyloučení: 1:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: V. Jahn – J. Iha – Diváků: 10

Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2

Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer, Hradil; Pešl st., Preněk – Jungvirt, Petr, Homolka; Robl, Havelka – Burian

 

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

 

     Do pátého derby šli naši florbalisté s lepší vzájemnou bilancí 2-1- 1. Tým od Otavy přijížděl do Kašperských Hor na předposledním místě. Strašák z předchozích turnajů, a sice první třetina prvního utkání, se konečně změnil k lepšímu a hned od začátku jsme předváděli vyrovnaný florbal. Přesto, že jsme již ve čtvrté minutě prohrávali o dvě branky, podařilo se nám ihned snížit a věděli jsme, že šance na úspěch v utkání je. V druhé části zápasu se skóre neměnilo, oba týmy však předváděli pohledný florbal s neproměněnými šancemi. Vimperští nevyužili šanci na vyrovnání v přesilové hře, naopak strakoničtí nevyužili dvě nařízená trestná střílení. Na začátku třetí třetiny náš tým inkasoval potřetí, opět z před brankového prostoru, kde špatně rozebíráme hráče. Opět se nám povedlo pouze snížit na rozdíl jedné branky, ale srovnat se již nepovedlo. Bilance vzájemných zápasů se tedy vyrovnala na dvě vítězství Vimperka, jednu remízu a dvě vítězství Strakonic.

 

TJ Šumavan Vimperk – SKP České Budějovice 8:4 ( 0:2 – 5:1 – 3:1 )

Branky Vpk: 16:44 Havelka (Petr), 19:52 Gabauer (Pešl ml.), 20:32 Havelka (Robl), 21:35 Pešl ml., 29:21 Petr (Robl), 34:30 Jungvirt (Robl), 36:00 Gabauer (Pešl st.), 41:37 Pešl ml. (Gabauer)

Vyloučení: 1:1 + M. Klůfa 5min + J. Korábek OS (oba SKP ČB) – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: V. Jahn – J. Iha – Diváků: 25

Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 8:3, 8:4 Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer, Hradil; Pešl st., Preněk – Jungvirt, Petr, Homolka; Robl, Havelka – Burian

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešl ml.:

 

     Druhé utkání jsme začali velkým neproměňováním šancí, naopak soupeř využil dvě a po první třetině jsme byli o dvě branky pozadu. Na začátku druhé části se nám podařilo snížit a o pár minut později přišla během 108 vteřin tří gólová smršť, která znamenala velký obrat v utkání. Přesto, že se soupeři podařilo ještě snížit, na konci druhé třetiny jsme opět vsítili a do třetí části jsme šli s náskokem dvou branek. Herně jsme měli nad soupeřem navrch a postupně přidali další tři branky. V poslední půl minutě domácí inkasovali, a přesto že byl rozhodnutý stav, na hřišti nebyl klid. Vimperský kapitán udeřen hokejkou do obličeje, utrpěl krvavý šrám a hostující hráč byl vyloučen na 5 minut. Tento fakt neunesl trenér českobudějovických, ve kterém se zřejmě nahromadila zlost ku rozhodčím za celé utkání a musel odejít na tribunu.

 

Celkové shrutí:

     Celkový dojem v obou utkáních byl lepší než na předchozích turnajích. První utkání jsme neprospali, začali dobře od začátku, ale bohužel neproměňování šancí a méně štěstí nás připravilo o vítězství. Druhé utkání jsme proměnili šance, napadali nám tam branky a zaslouženě jsme vyhráli. 4. místo v tabulce po třech odehraných turnajích bereme. Je vidět, že náš mladý tým se každou minutou zlepšuje a začíná pracovat jako tým. Musíme však zapracovat na hlídání před brankového prostoru, odkud jsme dostali polovinu našich obdržených gólů a je zatím naší vekou slabinou.

 

{gallery}vimperk/2018/10_rijen/florbal1{/gallery}

 

Držte nám palce a sledujte nás na

www.facebook.com/vimperskyflorbal

www.fbcvimperk.cz

 

Máme též florbal pro veřejnost každé pondělí a středu, kam si může přijít zahrát každý.

https://www.facebook.com/groups/325008047560071

Tělocvična ZŠ Smetanova

Pondělí 19:00 – 20:30

Středa 19:30 – 21:00  

 

{jcomments off}