Nerudovka zahájila praxi v Rohde & Schwarz

Nerudovka zahájila praxi v Rohde & Schwarz

 

Dnes zahájili naši žáci druhého ročníku oboru Elektromechanik pro zařízení a přístroje první den odborného výcviku ve společnosti Rohde & Schwarz. Po úspěšném otevření elektro kroužku „Mladý koumák“ je to další bod vzájemné spolupráce firmy a Střední školy Vimperk – Nerudova.

 

Naši žáci zde získají mnoho, pro praxi v oboru, velmi důležitých znalostí a dovedností. Nejprve budou odborně školeni ve školícím a výcvikovém středisku společnosti Rohde & Schwarz a následně přejdou přímo do provozu, kde se budou v průběhu druhého pololetí zařazovat do výroby. Pracovat budou odděleně na jednotlivých pracovištích firmy, vždy pod vedením zkušeného mentora, který jim bude předávat své zkušenosti. Jednotlivá stanoviště budou střídat v pravidelných, předem přesně nadefinovaných cyklech, aby žáci získali odborné znalosti ze všech elektro zaměření firmy.

 

Naše škola má obdobně nadefinovaný odborný výcvik i v dalších vyučovaných oborech. Chceme tak výuku našich žáků co nejvíce přiblížit praxi, protože praktické dovednosti jsou zejména pro řemeslné obory velmi důležité. Žáci zároveň získají kvalitní pracovní návyky, což jim pomůže v budoucím zaměstnání.

 

{gallery}vimperk/2018/11_listopad/praxe_v_rode{/gallery}

 

Mgr. Kateřina Koubová 

{jcomments off}