Poznejte historii Vimperka

Víte, jak vypadal Vimperk dříve? Chcete odkrýt historii místních budov a poznat tak vimperské příběhy? Právě pro Vás vytvořili žáci gymnázia interaktivní hru “Vimperk v čase”, která Vám představí podobu Vimperka prostřednictvím dobových fotografií a příběhů spojených s jednotlivými místy.

 

Zajímavý je především formát hry. Celou hrou Vás provází Karel Klostermann, šumavský spisovatel, který Vám posílá zprávy a fotografie prostřednictvím aplikace Messenger. Karel Klostermann Vám tak vypráví příběh Vimperka stejně, jako Vám Vaši přátelé vyprávějí novinky, které se stali v jejich životě.

sam 1

 

 

V průběhu celé hry musíte splnit také jednotlivé úkoly. Jedině tak Vám Karel Klostermann prozradí, kde se nachází další stanoviště. Touto interaktivní formou můžete odkrýt celkem 12 stanovišť ve Vimperku. U každého stanoviště se také nachází plakát s QR kódem, který můžete naskenovat a tím odkrýt příběh daného místa.

 

sam 2

 

Chatbota Karla Klostermanna se také podařilo integrovat do webových stránek informačního centra města Vimperk, na kterých můžete konverzaci s tímto šumavským autorem zahájit. Karel Klostermann Vás ale také provede jinými místy, odkrýt s ním můžete okolí Modravy, Kvildy a Srní.

 

sam 3

 

Karel Klostermann Vám doporučí výlety v okolí, v rámci kterých se dozvíte zajímavé informace o historii daných míst. Zašle Vám také zprávu o aktuálním počasí nebo šumavský pohled od Jiřího Albrechta. Každý týden tak budete mít ve své digitální schránce novou šumavskou fotografii.

 

sam 4

 

Neváhejte, vyražte ve vánočním čase na procházku Vimperkem a podívejte se, jak město vypadalo dříve. Jediné co potřebujete je chytrý telefon s aplikací Messenger a datové připojení v chytrém telefonu.

 

Více informací o projektu Chatbota Karla Klostermanna – Průvodce Šumavou získáte na webových stránkách http://www.pruvodce-sumavou.cz/

 

Jak zahájit prohlídku s Karlem Klostermannem?

1. Stáhněte si aplikaci Messenger pro Váš chytrý telefon

     ○ Android: bit.ly/2LxMEZ8

     ○ iOS: apple.co/2EQcyH9

2. Klikněte na odkaz níže a zahajte konverzaci s Karlem Klostermannem

     ○ Prohlídka Vimperka: bit.ly/2RoiwVL

3. Pro komunikaci s chatbotem vždy klikněte na jedno z tlačítek a užijte si prohlídku!

 

{jcomments off}