Shrnutí domácího turnaje mužů

 

 

Na domácí půdě letos nejhůře

 

 

 

       Na únorový termín připadla řada s pořadatelstvím na náš oddíl. Jako na podzim jsme si jako „domácí halu“ zvolili sportovní halu v Kašperských Horách. Zde jsme přivítali soupeře z Českého Krumlova a Tábora.

 

 

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Český Krumlov Velešín 3:7 ( 1:2 – 1:2 – 1:3 )

 

Branky Vpk: 08:35 Sedlák (vlastní gól), 17:54 Pešl ml. (Gabauer), 41:31 Havelka (Pešl ml.) 

Vyloučení: 2:1 – Využití: 0:1 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Anna Bejčková a Pavel Stuš – Diváků: 7

Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:6, 3:6, 3:7

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Gabauer, Burian; Pešl st., Preněk – Jungvirt, Petr, Hradil; Havelka, Robl

 

 

 

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

       
DSCF1486

        V prvním utkání jsme nastoupili proti třetímu týmu tabulky a pouze výhra nad tímto soupeřem by nás udržela ve hře o bronzovou medaili. Utkání jsme začali opatrněji, přesto jsme již na začátku třetí minuty prohrávali o dvě branky. V polovině první třetiny se nám povedlo snížit ze závaru před soupeřovou brankou, kdy si hráč Krumlova srazil míček do vlastní branky. Přesto, že naše hra byla žalostná, podařilo se nám na začátku druhé části vyrovnat. To bylo však z naší strany vše. Na konci druhé části jsme sice přežili oslabení, inkasovali jsme však třináct vteřin před druhou sirénou a do třetí části se šlo s dvou brankovým rozdílem. Na začátku třetí třetiny přišlo naše vyloučení, což soupeř potrestal. O pár minut později i náš tým dostal výhodu přesilové hry, kterou však nevyužil a po skončení naopak inkasoval po šesté. Čtyři a půl minuty před koncem si vimperští vzali time-out, podařilo se snížit, ale soupeř po té skóroval též a upravil výsledek na konečný 3:7.

 

 

 

 

1. FbK Tábor B – TJ Šumavan Vimperk 7:3 ( 1:2 – 1:0 – 5:1 )

 


Branky Vpk: 01:57 Burian (Jungvirt), 10:09 Pešl st. (Robl), 33:01 Pešl ml. (Pešl st.)

Vyloučení: 1:2 – Využití: 0:1 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Anna Bejčková a Pavel Stuš – Diváků: 16

Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:6, 4:6, 4:7, 6:7

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Gabauer, Hradil; Pešl st., Preněk – Burian, Petr, Jungvirt; Havelka, Robl

 

 

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

 

 DSCF1546       Druhé utkání jsme začali úplně v jiném tempu. Bylo vidět, že soupeř nám nechává více prostoru, což nám vyhovuje. Přesto jsme opět po minutě prohrávali, na což jsme ihned reagovali a po další minutě bylo srovnáno. Ke konci první třetiny jsme dostali výhodu přesilové hry, kterou jsme využili a první třetinu o gól vyhráli. V druhé části jsme byli stále aktivnější na balonku než soupeř, gól se nám však nepodařilo vsítit. Přesto, že jsme ubránili dvě oslabení, jednou inkasovali a do třetí periody se šlo za nerozhodného stavu. Na začátku poslední části jsme to byli dokonce my, kdo se dostal do vedení, o které jsme však během pár vteřin opět přišli. Pokračoval vyrovnaný boj, který jsme neustáli a během dvaceti vteřin dvakrát inkasovali šest minut před koncem. Zredukování sestavy a time-out měli přispět k závěrečnému tlaku, na ten však nezbývaly síly a na opak přišly dva góly do naší sítě. Konečný výsledek není příliš zasloužený, bojovali jsme dobře, jen nám tentokrát chybělo více štěstíčka.

 

 

 

Celkové shrnutí:

 

       Každý ztracený bod nás dostává do nejistoty. Z bojů o medailové pozice, jsme se po posledních dvou turnajích, ve vyrovnané tabulce dostali spíše do bojů o záchranu. Máme před sebou poslední čtyři zápasy, ve kterých bude drama do poslední minuty každého utkání a pro zisk bodů musíme udělat vše. Za dva týdny nás čekají v hale SKP ČB suveréně první Štíři a J. Hradec, který je o bod před námi. Poslední víkend v březnu sehrajeme v Kaplici duely s domácími, kteří jsou před svým publikem silní a mají momentálně též o bod více a s Dačicemi, u kterých je zřejmé, že vzhledem k jejich situaci kdy na nás ztrácejí čtyři body a jsou blíže k sestupu, přijedou posilněny o hráče z A-týmu.

 

 

 

Držte nám palce a sledujte nás na

www.facebook.com/vimperskyflorbal

www.fbcvimperk.cz

 

 

Máme též florbal pro veřejnost každé středu, kam si může přijít zahrát každý.

https://www.facebook.com/groups/325008047560071

Tělocvična ZŠ Smetanova

Středa 19:30 – 21:00  

{gallery}Jitka/brezen/turnaj_doma{/gallery}

{jcomments off}