Vědomostní olympiáda

 

 

Máme nejlepší tým instalatérů

 

 

 

 

       Vimperská Nerudovka opět prokázala své kvality, když v krajském kole XV. ročníku Vědomostní olympiády pořádané Cechem topenářů a instalatérů ČR získala první místo v soutěži týmů a druhé a třetí místo v soutěži jednotlivců. Žáci oboru Instalatér Milan Novotný – 2. místo a Jan Pokorný – 3. místo prokázali, že svému řemeslu opravdu rozumí nejen po praktické stránce, ale mají také výborné teoretické znalosti.

 

 

 

       Krajské kolo se uskutečnilo formou písemných testů. Soutěžící odpovídali na 60 otázek vycházejících z učebních osnov
1. – 3. ročníku oboru Instalatér, které odborně připravil Cech topenářů a instalatérů ČR (CTI ČR). O úspěchu nerozhodovala pouze správnost odpovědí, ale také časový limit. Čas byl důležitým jazýčkem na vahách při získání shodného počtu bodů, které soutěžící získali. První pozice unikla Milanu Pokornému pouze o jeden bod a Janu Pokornému o body dva, což dokazuje jejich vynikající připravenost, za kterou vděčí svým pedagogům, zejména Ing. Vlastimilu Jiráňovi, Ing. Petru Žuravskému a Jaroslavu Šanderovi, učiteli odborného výcviku.

 

 

 

       O kvalitách obou soutěžících hovoří také výsledné skóre v rámci celé České republiky, kdy Milan Novotný obsadil svým výkonem5. místo a Jan Pokorný místo 7.Soutěž má již patnáctiletoutradici a její vysokou úroveň zajišťují její organizátoři CTI ČR a firemní partneři, kterými jsou nejvýznamnější firmy z oboru působící na českém trhu.

 

 

Mgr. Kateřina Koubová

Olympiada instalateri2019

{jcomments off}