Florbal – Oslavy 111. Výročí založení

Florbal – Oslavy 111. Výročí založení TJ Šumavan Vimperk

 

Florbalový oddíl TJ Šumavan Vimperk si u příležitosti oslav 111. Výročí založení TJ Šumavan Vimperk připravil dvě akce. V hlavní den oslav, ve středu 8. 5., proběhlo na zimním stadionu ve Vimperku exhibiční utkání, v němž se potkali současní a bývalí hráči vimperského florbalu. V duelu, kterému předcházel slavnostní nástup všech hráčů za doprovodu mažoretek Klapeto, byli nakonec úspěšnější hráči současného kádru.

  {gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/kveten/florbal_streda/{/gallery}

 

V sobotu 11. 5. hostil zimní stadion turnaj čtyř mužstev, v němž se kromě domácího výběru představily týmy FbC Strakonice, Sport Club Klatovy a FA České Budějovice. Vyrovnané výsledky vyústily v dramatický závěr. Až poslední šesté utkání turnaje rozhodlo o konečném pořadí. Čtvrté místo obsadil Sport Club Klatovy. Zbylé tři týmy nasbíraly shodně dvě vítězství a jednu porážku. Vzájemná utkání o vítězi nerozhodla, a na řadu tak přišla minitabulka. Díky kladnému rozdílu ve skóre ze vzájemných utkání se z vítězství a z krásného broušeného poháru radoval domácí tým TJ Šumavan Vimperk. Mužstva Strakonic a Českých Budějovic měla stejný rozdíl mezi vstřelenými a obdrženými brankami. Českobudějovičtí však nastříleli o jednu branku více, což jim nakonec zajistilo druhé místo. Strakoničtí brali bronzovou pozici.

 

 

Výsledky:

1. Vimperk (-ST 7:4, -ČB 6:7, -KT 5:4)

2. FA ČB (-KT 7:6, -VIM 7:6, -ST 4:6)

3. Strakonice (-VIM 4:7, -KT 13:3, -ČB 6:4)

4. Klatovy (-ČB 6:7, -ST 3:13, -VIM 4:5)

 

Všechna florbalová utkání se mohla uskutečnit ve Vimperku díky zapůjčenému sportovnímu povrchu, který byl umístěn na ploše zimního stadionu. Povrch svými parametry (délka 40m x šířka 20m) umožnil domácím florbalistům odehrát plnohodnotné zápasy před vimperským publikem. Kvůli absenci takto velké plochy musejí hráči Šumavanu dojíždět k domácím soutěžním zápasům do okolních měst.

 

Děkujeme TJ Šumavanu Vimperk za možnost propagovat sport, kterému se věnujeme, v našem městě.

 

Ing. Michal Gabauer, oddíl florbalu TJ Šumavan Vimperk  

 

 {gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/kveten/florbal_turnaj/{/gallery}

{jcomments off}