Fotbalový turnaj McDonald´s Cup

 

 

22. ročník fotbalového turnaje McDonald’s Cup

 

 

 

       V areálu TJ Šumavan Vimperk proběhla 7. a 14. května okresní kola školního fotbalového turnaje McDonald’s Cup. Pořadatelem akce byla ZŠ Vimperk, Smetanova.

 

 

       7. 5. 2019 hrála kategorie žáků 4. a 5. tříd. Turnaje se zúčastnilo deset škol. Hrálo se ve dvou skupinách a celkovým vítězem se stala pořádající škola ZŠ Smetanova. Na 2. místě byla ZŠ Volary a 3. místo obsadila ZŠ Národní, Prachatice.

 

 

      14. 5. 2019 byl na pořadu turnaj žáků 1. – 3. tříd. Zde bylo sedm účastníků a hrálo se systémem každý s každým. Z vítězství se tentokrát radovala ZŠ TGM Vimperk, 2. místo patřilo opět ZŠ Volary a 3. místo vybojovala ZŠ Vacov.

 

 

      Do krajského finále postoupila v kategorii B (starší děti) ZŠ Vimperk, Smetanova a v kategorii A (mladší) ZŠ TGM Vimperk. Krajské finále se odehrálo 21. května v Písku. Zde se v obou kategoriích zúčastnilo 8 školních týmů a hrálo se systémem každý s každým. V kategorii 4. a 5. tříd se žáci ZŠ Vimperk, Smetanova umístili na 4. místě a druhý zástupce našeho okresu v kategorii 1. – 3. třídy ZŠ TGM Vimperk skončila na 8. místě.

 

 

Oběma zástupcům našeho okresu gratulujeme!

 

Mgr. Karel Nový

{gallery}Jitka/kveten/mcd_2019{/gallery}

{jcomments off}