Aktualizováno – Šestý ročník fotbalohraní

Šestý ročník fotbalohraní 

 

fotbalohrani

 

Real TOP Praha potvrdil ve Vacově na Fotbalohraní svou dominanci, zářil hokejista Voráček

 

Tým složený z hvězd ze všech různých odvětí se ve Vacově ukázal už po šesté. Real Top Praha v čele s Vojtou Dykem přijel na Šumavu znovu ve velké formě, tým domácích přestřílel 6:4. Dvakrát se prosadil kapitán hokejové reprezentace Jakub Voráček. O výsledek ale ani tak tolik nešlo. Několik stovek fanoušků se skvěle bavilo a výtěžek už jako tradičně putoval na dobrou věc.

 

Obloha jako vymetená, teploměr ukazoval třicet stupňů Celsia, klobásy se pekly a pivo teklo proudem. Ideální podmínky pro tradiční vacovskou fotbalovou veselici. Vojta Dyk znovu seskládal pro benefiční zápas silný tým. V dresu Pražanů se představil například kapitán hokejové reprezentace Jakub Voráček, sportovní komentátoři Jaromír Bosák a Robert Záruba, bývalý ligový fotbalisté Milan Fukal a Erich Brabec nebo herec Ladislav Hampl, známý jako Jarmil z populárního seriálu Okresní přebor.

 

Samotnému výkopu fotbalového zápasu předcházelo předání obrovské kytice učitelce místní základní školy Pavlíně Kopáčikové, která dokázala nevídanou věc – vyhrála anketu Zlatý Ámos nejoblíbenějšího kantora v republice. Pavlína pak obstarala slavnostní výkop a šlo se na věc.

 

Už v šesté minutě prokázal hokejista Jakub Voráček, že mu to střílí nejenom na ledě, ale že si rozumí i s fotbalovým míčem. Reprezentační kapitán využil první šanci a Real šel do vedení. To mu ale dlouho nevydrželo. Už za devět minut Vacov dvěma brankami vývoj zápasu otočil. Trefili se Gusta Bujok a Filip Zitta. Ještě do poločasu srovnal útočník Realu Jan Mádl. Do kabin se tak šlo za smírného stavu.

 

Začátek druhého poločasu měl možná i kvůli velkému vedru pomalejší rozjezd, pak se ale gólostroj rozjel. Jako první se ve druhém dějství prosadil domácí Jaroslav Červenka a vrátil tak Vacovu vedení. To trvalo ale jen tři minuty. Krásnou dělovkou z dvaceti metrů se za Real trefil novinář Ondřej Lípa. S remízou ale nebyl nikdo spokojený. Hra se přelévala ze strany na stranu. Domácí byli v tu chvíli štastnějí, když jednu ze šancí dokázal proměnit Zdeněk Švihel. Svůj gól oslavil sundáním dresu, což ocenila nejedna fanynka v hledišti. Ještě šťastnější by dámská část publika asi byla, kdyby svršek sundal střelec další branky. Na 4:4 srovnal Jakub Voráček a připsal si tak další kanadský bod. Psala se 76. minuta a domácím začalo docházet palivo. Toho využil Erich Brabec a následně Robert Záruba. Na konci zápasu tak výsledková tabule ukazovala výsledek 6:4 pro Real Top Praha.

 

Po závěrečném hvizdu výsledek ale nikdo neřešil. Šek na padesát tisíc korun šel na dobrou věc, tentokrát ho dostal šestiletý chlapec trpící autismem. A to je hlavní důvod, proč se Fotbalohraní na Vacově pořádá. No a z horka splavení hráči a fanoušci si šli užít zbytek pozdního odpoledne, večera, někteří i noci…

 

Díky všem, kteří dorazili a přispěli na dobrou věc. Za rok na shledanou!

 

 {gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/cervenec/fotbalohrani/{/gallery}

{jcomments off}