f

Memoriál Václava Maurice

 

 

 

Memoriál Václava Maurice: Nízké časy a útoky bez velkých chyb!  

 

 

 

 

       Nervozita, špičkové výkony, co možná nejnižší časy. Tak vypadal tradiční memoriál Václava Maurice. Noční soutěž v požárním sportu uspořádali dobrovolní hasiči v Benešově Hoře už potřinácté. První výstřel padl 27. července ve 20 hodin na závodní dráze. Rozběhla se kategorie přípravka.  

 

 

 

       Nejmenší hasiči složili dva týmy. První místo s časem 28,65 brali domácí. Na druhém místě stanuli ti z Vacova. Všechny děti si odnesly medaile, jednotlivé týmy pak dostaly pohár a tašku plnou zajímavých věcí. „Tu mohli pořadatelé naplnit díky přispění sponzorů. Těm patří velké poděkování,“ řekl Vladimír Jírovec, starosta místních hasičů.

 

 

 

        Kategorii děti mladší vévodili malí hasiči z Dřešína s časem 16,93. V Benešově Hoře zvítězili i v předchozích dvou letech. Ve starší kategorii, kde útoky vypadají jako v podání dospělých hasičů, jen hadice jsou kratší, vyhráli hasiči ze Senetářova s časem 14,91. Od roku 2009, kdy hasiči v Benešově Hoře evidují výsledky, jde o jejich čtvrtý triumf. „Rekordní čas 12,83, kterého v roce 2014 dosáhl tým z Jámy, tak ale zůstal nepokořený,“ upozornil Jírovec. Vítěz kategorie děti starší si odnesl velký putovní pohár. Kromě mladých sportovců na závodní dráhu přišly desítky diváků, i jim místní hasiči děkují. Všichni totiž pomohli vytvořit perfektní atmosféru. Jenom tak si mladí hasiči z poslední červencové soboty mohly odvézt prima zážitek.  

 

 

 

       Pořadatelé děkují všem týmům, které do Benešovy Hory vážily cestu. Jmenovitě pak družstvům ze Senetářova z okresu Blansko a družstvu Modrá z okresu Uherské Hradiště. V prvním případě šlo o tradiční hosty, v tom druhém to byli nováčci, kteří ale ve své kategorii (děti mladší) dosáhli na třetí místo.  

 

 

 

       Velký dík patří sponzorům a všem, kdo se na zajištění Memoriálu Václava Maurice podíleli. Členové sboru dobrovolných hasičů v Benešově Hoře se těší, až se s mladými hasiči v příštím roce na závodní dráze opět sejdou!

 

 

 

Více fotografií najdete na FB stránce SDH Benešova Hora nebo na adrese hasicibenesovahora.webnode.cz

 

(-jv-)

Autor fotografií: Pavel Fikar

   {gallery}Jitka/cervenec/memorial{/gallery}  

{jcomments off}