Dny vědy a techniky ve VIM.Perku

 

 

 

 

Dny vědy a techniky ve VIM.Perku

 

 

 

 

 

 

Co neVIM, to objeVIM. Objevujme nové a nepoznané ve Vimperku a okolí!

 

 

 

       VIM.Perk je společenství firem, které chtějí v našem městě podporovat rozvoj technického vzdělávání. “Jako moderní firmy jsme se rozhodli vrátit část příjmů do rozvoje technického vzdělávání v našem městě. Proto jsme založili spolek VIM.Perk.”, říká Petr Samek za zakládající členy a partnery spolku firmy SportSoft , STYRAX , VirtulTraining, Rohde & Schwarz Závod Vimperk. Svou činnost spolek veřejnosti představí v rámci akce Dny vědy a techniky ve Vimperku. Ve stejném termínu probíhá Týden vědy a techniky po celé České republice, který pořádá Akademie věd ČR.

 

 mozek

 

       Spolek připravuje od ledna 2020 kroužek programování, pořádá hodiny kodu na školách.

 

 

 

       Týden od 11. – 16. 11. 2019 bude plný zábavných vědecko-technických akcí a zajímavých přednášek. Pro žáky 8. tříd vimperských základních škol je připravena návštěva TV a rozhlasového vysílače Cukrák, který pro svůj provoz využívá technologie společnosti Rohde & Schwarz. 

 

 

 

       Abychom dětem přiblížili svět vesmíru, proběhne pro základní školy z Vimperka a okolí přednáška Milana Halouska na téma “Kosmonautika a my”. Letos je to 50 let, kdy člověk poprvé stanul na Měsíci. O letu na Měsíc bude hovořit Milan Halousek v přednášce pro veřejnost “Apollo 11: Malý krok pro člověka, veliký skok pro lidstvo“, v úterý 12. 11. 2019 od 18:00 hod. v Kavárně ve Skále.

 

 

 

       Dětskou duši hvězdám otevře dramaturg a moderátor Českého rozhlasu Dvojka, autor knih pro děti a popularizátor astronomie pan Vladislav Slezák v přednášce “Hvězdárna dětem”. 

 

 

 

       Dny vědy a techniky budou zakončeny přednáškou pro veřejnost českého astronoma a astrofyzika a popularizátora vědy v oblasti astronomie RNDr. Jiřího Grygara CSc. Sobotní odpoledne se ponese na téma “Jsme ve vesmíru sami?“ Odpověď získáte 16. 11. 2019 od 17:00 hod. v Cihelně ve Vimperku.

 

 

 

Celý program je zveřejněn na internetových stránkách www.vimdotperk.cz 

Nechte své myšlenky zamířit do vesmíru! Těšíme se na vás!  

 

 

Jitka Schneiderová

{gallery}Jitka/listopad/vimp{/gallery}  

{jcomments off}