čerti

Adventní trhy, peklo a participativní rozpočet

 

 

 

 

Akce konané ve Vimperku

 

 

 

 

Adventní trhy 

 

       Na adventní trhy zveme širokou veřejnost dne 30. listopadu od 13 do 17 hodin. Trhy se budou konat v ulici Johnova a místo nebylo zvoleno náhodně. V Městském kulturním středisku ve Vimperku se ve stejném časovém rozmezí budou konat trhy řemeslné a výtvarné dílny pro děti. Program zde bude doplněn živými vstupy zajištěnými ze strany vimperských škol. Celý prostor ulice Johnova věnujeme tradičním trhům, které nabídnou širokou nabídku produktů, od řemeslných, přes občerstvení, prezentaci města Vimperk, Rádia Blaník či textilních a jiných výrobků. Venkovní program bude doplněn živými hudebními vystoupeními a reprodukovanou hudbou.

 

 

       Návštěvníci nebudou ochuzeni ani o oblíbený zvonkový průvod, který bude vycházet právě od MěKS kolem půl páté. Všichni, kdo budou mít zájem, se pak za doprovodu zvonků přesunou na náměstí Svobody, kde kolem 17 hodiny začne každoročně hojně navštěvovaný program u příležitosti rozsvícení vánočního stromu. Letošní vánoční strom dostane novou výzdobu, čekáme tedy, zda se bude líbit i vimperské veřejnosti stejně jako nám. Stánky s občerstvením, dřevěné stolky, možnost posezení, venkovní teplomety i živé vystoupení budou pro návštěvníky připraveny po celý večer i po skončení oficiálního programu.

 

 

 

 

 

Vimperské peklo

 

Tradiční akce v jednom strašidelném vimperském sklepení, která se uskuteční 4. prosince od 16 hodin na náměstí Svobody.

 

 

 

 

 

Participativní rozpočet Vimperk

 

       Od 1. do 30. září mohli občané města na stránce www.tvorimevimperk.cz vyplnit jednoduchý formulář a zaslat nápad, který by mohl přispět k lepšímu životu ve Vimperku. Město pro tento rok vyčlenilo pro participativní rozpočet částku až 500 tisíc Kč. Jsme mile potěšeni, že do nultého ročníku participativního rozpočtu dorazilo 8 zajímavých návrhů, které budou představeny 2. prosince v 17 hodin v Městském kulturním středisku ve Vimperku. Ke všem níže uvedeným návrhů Vám ve spolupráci s jejich autory mohu podat konkrétní informace. Sledujte FB Město Vimperk a Kultura Vimperk, kam se snažíme vkládat aktuální informace ke všem návrhům.

 

 

Návrhy

 

•   Klidová a relaxační zóna v arboretu

•   Lávka přes Křesánovský potok

•   První etapa obnovy pivovarských zahrad a úprava miniparku

•   Biosáčky na psí exkrementy

•   Venkovní ping-pong

•   Doplnění 17 kusů laviček na pěší trasy po městě

•   Revitalizace dětského hřiště na Boubské

•   Víceúčelová volnočasová zóna s vodními prvky na začátku Pravětínského údolí

 

 

 

Renata Lešková
Odbor školství, kultury a CR

 {gallery}Jitka/listopad/pllakaty{/gallery} 

{jcomments off}