Vzdělání a řemeslo České Budějovice

 

 

 

 

 

Vzdělání a řemeslo České Budějovice

 

 

 

 

 

 

       Střední škola a Základní škola Vimperk v Nerudově ulici se již tradičně zúčastnila výstavy Vzdělání a řemeslo. Letošní 25. ročník výstavy se uskutečnil na českobudějovickém výstavišti od čtvrtka 7. do soboty 9. listopadu. Veletrh byl nejširší přehlídkou středních škol, učilišť, vyšších odborných škol a dalších typů škol v celé České republice. V rámci jednotlivých expozic, kde se představila zhruba stovka škol, mohli žáci a rodiče získat informace o náplni studia na dané škole nebo se zeptat studentů na jejich osobní zkušenosti. 

 

 

 

 

       Střední škola a Základní škola Vimperk představila na výstavě všechny nabízené obory. Své řemeslo předvedli v praxi žáci oboru instalatér, strojník silničních strojů, kuchař – číšník a žáci elektro oborů. Návštěvníci expozice měli možnost otestovat své svářečské umění na svářecím simulátoru, vyzkoušet si polyfúzní svařování či práci s pásovým rypadlem. Nechyběla ani odpočinková část stánku, v podobě kavárny, kterou připravili žáci oboru Kuchař-číšník. Žáci školy zajišťovali po celou dobu výstavy také ozvučení hlavního podia a videoprojekci.

 

 

 

 

       V průběhu výstavy byly vyhlášeny výsledky ocenění škol v Jihočeském kraji v rámci soutěže Škola doporučená zaměstnavateli. Soutěž pořádá již šestým rokem Klub zaměstnavatelů. Do hlasování se na Jihu Čech zapojilo více než padesát zaměstnavatelů. Ti hodnotili celkem 84 středních škol z Jihočeského kraje. Střední škola a Základní škola Vimperk v Nerudově ulici se ze všech hodnocených škol umístila v první desítce. 

 

 

 

 

       Zájemci o studium na vimperské Nerudovce, kteří se nemohli výstavy Vzdělání a řemeslo zúčastnit, mohou navštívit školu v kterýkoliv den po předchozí telefonické domluvě.  

 

 

 Šárka Žáková
Střední škola a Základní škola,
Vimperk

 

 {gallery}Jitka/listopad/vyystava{/gallery}

{jcomments off}