samek

Reakce na článek pana Peška

 

 

 

Krátce k článku pana Peška “A zase ten Vodník”

 

 

 

 

 

 

 

       S ohledem na fakt, že hlavním cílem pana Peška je vyvolávat pseudokauzy a snažit se tak na sebe upozornit, budu stručný. Mohl bych jít odstavec po odstavci a postupně, systematicky vyvracet lži či účelové překrucování. Je to však zbytečné a čas beroucí. Odpovědí bude jen další zaručená senzace z pera pana inženýra. Úsudek si stejně musí udělat každý sám.

 

 

 

 

 petr samek

       Zareaguji proto jen tam, kde článek znehodnucuje úsilí mnoha lidí a to opravdu nechci.

 

 

 

 

       V článku napsáno: “Dostalo se mi do ruky vydání Vimperských novin č. 12/2019 a hned v úvodu mě nadzvedl trapný dotazník, ze kterého je zcela evidentní, že paní starostka města neví, kde žije a jaké má město problémy. Snaží se o vytvoření jakési iluze, že má zájem o rozvoj města, a to dokonce až do roku 2035, přičemž pouze maskuje svojí bezradnost a deleguje svojí odpovědnost za rozvoj města na anonymní masu.”

 

 

 

 

 

       Každý moderní strategický plán je tvořen na delší časové období. Vimperský není vyjímkou. Stejně tak je již naprostým standardem, že plán je tvořen za maximální účasti veřejnosti a na tvorbě se aktivně podílí široké spektrum zaintersovaných stran. Konkrétně ve Vimperku máme pracovní skupinu o cca 25 lidech a konzultační skupinu bude pak tvořit cca 100 lidí (zástupci úřadu, zastupitelé, zástupci výborů, osad, spolků, podnikatelů, sociálních služeb… a plánujeme je oslovit nejpozději do konce roku). Proč? Právě proto, aby se každé čtyři roky neměnila pravidla rozvoje a existoval obecný souhlas v klíčových otázkách, ikdyž se vedení města po volbách mění. Jedině tak lze efektivně nakládat s veřejnými prostředky. Nový strategický plán se netvoří náhodou. Musíme být připraveni na nové programové období EU 2021-2027. Mimochodem, “trapný dotazník” připravili profesionálové z OnPlan lab, s.r.o., kteří jsou považováni za celorepublikovou špičku v oblasti participace a tvorby strategických plánů. Prosím Vás všechny, kteří čtete tento článek. Vyplňte tištěný dotazník z VN nebo využijte elektronickou verzi zde. Ačkoliv víme, že Vás trápí mnoho aktuálních věcí, je potřeba plánovat i do budoucna, má to smysl.

 

 

 

 

 

       V článku napsáno: “…už hodně dlouho jsem neviděl či neslyšel o tom, že by Bike klub nebo SKI klub měly nějakou brigádu na Vodníku, že by něco vybudovaly na vlastní náklady, což bývá u takových spolků úplně ta nejzákladnější činnost pro vlastní rozvoj či udržení stávajícího stavu.

 

 

 

 

 

       Zase jste se netrefil:). Naposledy byla brigáda 17. listopadu a bylo tam opravdu hodně lidí…

 

 

 

 

       Kolem vody se přijďte pobavit 3. prosince na veřejné projednání. Rád Vám otázku zodpovím.

 

 

 

 

Přeji všem příjemný den, Petr Samek  

{jcomments off}