Plný počet i na „domácí“ palubovce

 

 

 

 

Plný počet i na „domácí“ palubovce

 

 

 

 

 

 

       Druhý domácí turnaj letošní sezony jsme odehráli tentokrát v první adventní neděli v obloukové hale ve Strakonicích, kde nám byly soupeři týmy z Kaplice a českobudějovických Štírů.

 

 

 

 

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Spartak Kaplice 4:3 ( 1:1 – 1:1 – 2:1 )

 

Branky Vpk: 13:09 Havelka (Robl), 19:09 Robl, 33:32 Gabauer (Pešl st.), 40:21 Pešl ml.

Vyloučení: 0:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Martin Hrubec a Lukáš Teska – Diváků: 15

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3

Sestava:  Sippl – Pešl ml., Gabauer, Hrdlička; Pešl st., Jungvirt – Hradil, Havelka, Pek; Robl, Chval

 

 

 

 

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

 

       Kaplice přivezla do Strakonic velmi mladý tým, tudíž jsme očekávali rychlý běhavý florbal. Jako v prvním utkání proti tomuto týmu jsme se nikam nehnali a vyčkávali na chyby soupeře v rozehrávce. I proto byl stav bez branek až o dvanácté minuty, kdy během minuty a půl padl gól na obou stranách. Velký boj pokračoval i ve druhé třetině kdy naopak padl gól do naší sítě hned ve druhé minutě, ale o další dvě minuty bylo srovnáno a jelikož další branka už nepadla, šlo se i do třetí části za smírného skóre. Ve třetí minutě se vimperští poprvé dostali do vedení v utkání. Pět minut před koncem si Vimperk vzal timeout a následně po pár vteřinách navýšil náskok o dvě branky. Duel vrcholil a když se podařilo Kaplici snížit tři minuty před koncem zápasu ihned si vzali též timeout. Následný tlak od soupeře vimperští s vypětím všech sil dokázali ubránit a těsný výsledek, jako v prvním utkání (8:7 pro Vimperk) dokázali udržet.

 

 

 fcb

 

 

 

 

 

FBC Štíři České Budějovice C – TJ Šumavan Vimperk 6:7 ( 0:1 – 1:5 – 5:1 )

 

Branky Vpk: 11:03 Hrdlička (Pešl ml.), 19:14 Pešl ml. (Gabauer), 19:24 Pešl ml. (Chval), 21:31 Pešl st. (Gabauer), 27:47 Hrdlička, 29:42 Jungvirt (Pešl ml.), 40:36 Jungvirt (Hradil)

Vyloučení: 0:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Martin Hrubec a Lukáš Teska – Diváků: 20

Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6, 4:6, 4:7, 6:7

Sestava:  Sippl (Říha) – Pešl ml., Gabauer, Hrdlička; Pešl st., Chval – Hradil, Jungvirt; Robl

 

 

 

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

 

 

       Remízou skončil náš první zápas s tímto soupeřem na jeho palubovce, kdy jsme hráli v sedmi hráčích a měli dosti štěstí, protože soupeř několikrát netrefil prázdnou branku. Toto utkání začalo podobně, my jsme hráli v osmi hráčích a herně vyzrálý tým céčka Štírů hrál především chytře a způsoboval velké problémy kolem naší branky. Přesto, že soupeř byl aktivnější na balonku byli jsme to my, kdo první skóroval. Třetinu jsme i když asi trošku nezaslouženě vyhráli a do druhé části šli spokojenější. Ve druhé třetině jsme si vybrali trochu toho florbalového štěstíčka, kdy nám tam padlo pět branek takzvaně z ničeho, přesto že soupeř měl několik šancí na vstřelení branky. V páté minutě druhé třetiny jsme během deseti vteřin vsítili dvě branky a rozdíl ve skóre byl o tři. Na náš čtvrtý gól sice soupeř reagoval snížením, přesto jsme dali další dvě branky a po druhé třetině byl stav 6:1. Po druhé třetině Štíři vystřídali brankáře a šlo se do další patnáctiminutovky. Pak přišlo to v čem je florbal hezký sport. Ani pěti bodový náskok jednoho týmu nemusí nic znamenat a hned muže být vše jinak. Mezi šestou a polovinou desáté minuty soupeř vštřelil tři brnky a najenou to bylo pouze o dva góly. Čtyři a půl minuty před koncem utkání, dokonce vimperští skórovali po sedmé a zdálo se, že i když se blíží konec, utkání již je rozhodnuto. Vimperští si vzali timeout, ale ani to ke klidnému závěru nepomohlo. Českobudějovičtí v časech 41:26 a 41:40 dokázali snížit na 6:7 a nás čekala další závěrečná třiminutovka boje o udržení těsného vítězství. Povedlo se a vybojovali jsme další tři body o tabulky.

 

 

 

 

Celkové shrnutí:

       Natáhli jsme vítěznou sérii na 6 v řadě, ale naše hra má ještě stále trhliny. Těší mě však, že tým se naprosto mění. Každý hráč si již postupně uvědomuje svoji roli, ale hlavně je cítit jak na hřišti, tak v kabině touha táhnout společně což se projevuje i v udržení těsných výsledků. Tabulku aktuálně vedeme o 5b., ale máme oproti některým týmům zápasy navíc. Příští turnaj pro nás bude důležitý, protože se utkáme aktuálně druhým týmem z Milevska a se sice předposledním, ale houževnatým týmem z Chýnova.

 

 

 

 

Další turnaj sehrajeme v neděli 21.12. ve sportovní hale v Sezimovo Ústím proti FBC Došwich Milevsko (10:30) a TJ Sokol Chýnov (14:00).

 

 

 

 

Pokud jsi starší 15ti let, PŘIDEJ SE K NÁM!!

Pokud se chceš přidat mezi nás nebo navázat s klubem jinou spolupráci stačí napsat na florbal.vimperk@seznam.cz

Držte nám palce a sledujte nás na

www.facebook.com/vimperskyflorbal

www.fbcvimperk.cz

 

 

 

Máme též florbal pro veřejnost každou středu, kam si může přijít zahrát každý.

https://www.facebook.com/groups/325008047560071

Tělocvična ZŠ Smetanova

Středa 19:30 – 21:00  

 

 {gallery}Jitka/prosinec/turnaj{/gallery}

{jcomments off}