Aktuálně: Střelba v ostravské nemocnici

 

 

Střelba v ostravské fakultní nemocnici

 

 

 

 

       Ve Fakultní nemocnici v Ostravě se v úterý po sedmé hodině ráno střílelo. Stavební technik Ctirad V. si vzal do hlavy, že je těžce nemocný a nikdo ho nechce léčit. Muž při střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava zastřelil šest lidí a tři lidé jsou zranění. Mezi obětmi byli lidé z čekárny, na které údajně střílel zblízka a mířil na hlavu a krk. Muž byl zhruba tři hodiny na útěku a poté se střelil do hlavy a zranění podlehl. Střelba v ostravské nemocnici je druhá nejtragičtější v historii Česka. V únoru 2015 zastřelil muž v restauraci v Uherském Brodě osm lidí a pak sebe.

 

 

 nemocnice

 

 

 

 

Vyjádření obyvatel města Vimperk k této tragické události

 

 

 

 


martanova Jaroslava Martanová :

 

        Střelba v ostravské nemocnici je tragickou událostí. Šest lidí, které zemřeli na následky střelby, a dva těžce zranění jsou mimořádnou velmi smutnou událostí. Dříve jsme se dozvídali o takovýchto událostech, které se staly v cizině, ze sdělovacích prostředků. Dnes, bohužel, se takovéto události stávají realitou naší země. I nedávný případ výbuchu v obytném domu v nedaleké Lenoře svědčí o tom, že se taková to událost může stát i v malé obci. Nastává v naší společnosti doba, kdy bude nezbytné, a to ihned, zabývat se opatřeními proti takovýmto událostem, pokud to bude možné. Ale také se zamýšlet na tím, proč k takovým to případům dochází a proč jsou páchány. Co je příčinou toho, že jsou lidé, kteří řeší své problémy tím, že zabíjejí ostatní. Naše společnost nebude již jako dříve, tyto události je posouvají do doby opatrnosti a strachu. A to není pro nikoho dobře.

 

 

 

 

 

kuncl Mgr. Zdeněk Kuncl :

 

       Je to obrovská tragédie, naprosto neomluvitelné a nepochopitelné. Je to zrůdný čin, kdy zemřeli nevinní lidé v čekárně. Přišli na místo, kde se jim mělo dostat pomoci ohledně jejich zdravotního stavu, ale naopak tam jejich život vyhasl. Pachatel uprchl a pátrají po něm všechny bezpečnostní složky. Věřím, že bude rychle dopaden, aby nezpůsobil další neštěstí a poté spravedlivě potrestán, i když jaký trest může vyvážit ztrátu lidských životů. Žádný. Upřímnou soustrast všem pozůstalým.

 

 

 

 

 

 MUDr. Marek Matoušek :marek

 

       Jedná se o velmi tragickou událost, která bohužel jen nastavuje dnešní době a pravděpodobné budoucnosti smutné zrcadlo. V něm vidíme, jak dnešní neštěstí v Ostravě, tak i např. nedávná tragédie v Lenoře, ukazují “zdraví” společnosti, vycházející ze zdraví jednotlivců. A nevidíme obraz hezký. Jedná se o ojedinělé tragédie, ale každému, kdo vnímá dnešní svět, je jasné, že se dnešní společnost žene do rozkladu a je jen na nás, jednotlivcích, zdali takovému vývoji budeme napomáhat, anebo mu bránit.

 

 

 

 

 

janas

 

MVDr. Šárka Janásková :

 

       Těžko se k této tragédii vyjadřovat, zatím není moc konkrétních informací. Každopádně je to velice smutná a tragická událost a vyjadřuji upřímnou soustrast všem pozůstalým. Podobným útokům se asi dá těžko zabránit, myslím, že je to známka toho, že frustrace lidí v dnešní spolecnosti se zhoršuje a bohužel jsme se zřejmě zařadili mezi státy, kde je i takový útok možný.

 

 

 

 

 

vavrovaVěra Vávrová st. :

 

       Je to velké neštěstí hlavně pro rodiny všech obětí a zraněných. Vyjadřuji jim upřímnou soustrast a taky, aby se jim dostalo veškeré pomoci, kterou budou potřebovat. Je nutné rychle zajistit útočníka a zjistit, co ho k jeho činu vedlo. Taky je vidět, že je nutné zjišťovat, v jakém rozpoložení a jakou osobnost mají lidé, kteří chtějí a mohou držet střelné zbraně a jejich držení přísně regulovat.

 

 

 

 

 

valis 

Mgr. Pavel Vališ :

 

       Jedná se o strašnou tragédii. Je hrozné, že jsou v naší společnosti lidé (šílenci), kteří jsou schopni spáchat takové věci. Nejhorší na tom je, že se takovým situacím nedá předcházet, resp. jim zabránit.

 

 

 

 

{jcomments off}