Rekordní zastoupení vimperského lyžování na MSJ a MS U23

Rekordní zastoupení vimperského lyžování na MSJ a MS U23

 

Adéla

 

V sobotu 29.2. 2020, bylo zahájeno mistrovství světa v klasickém lyžování pro kategorie juniorů a lyžařů do 23 let v německém Oberwiesenthalu. V rámci osmnáctičlenné reprezentace ČR se těchto vrcholných světových závodů zúčastní i pět současných či bývalých studentů Sportovního gymnázia Vimperk, současných či bývalých členů Fischer Ski klubu Šumava Vimperk.

 

BaraH

 

 

Mezi juniory nás budou reprezentovat Jakub Švejda a Šimon Pavlásek, v juniorkách potom Barbora Havlíčková a Adéla Nováková a konečně v kategorii muži U23 pak Tomáš Kalivoda.

 

Jakub

 

V náročném programu čekají na závodníky tři individuální závody (sprint volně, intervalový start klasicky a hromadné starty na dlouhých tratích volně) a štafety, které jsou zařazeny na závěr tohoto podniku. Mezi největší želízka v ohni v rámci české výpravy bude určitě patřit Barbora Havlíčková v distančních závodech, Adéla Nováková ve sprintu i Tomáš Kalivoda v kategorii do 23 let. Za zmínku stojí také účast dalšího absolventa SG Martina Hojdekra, který na akci působí jako člen servisního týmu.

 

Tomáš

 

Budeme držet palce našim zástupcům a děkujeme za výbornou reprezentaci našeho města. Takto početné zastoupení vimperáků v rámci vrcholné světové akce je historicky rekordní a troufám si tvrdit, že krom talentu a tréninkové píle sportovců, má značný podíl také domácí tréninkové zázemí na Vodníku.

 

šimon

 

Právě tato generace, reprezentující nás nyní na mistrovství světa ( ke které patří i současní biatlonisté Ondra a Jirka Mánkovi), mohla od svých dětských let využívat ke svým tréninkům v té době jedinečné podmínky. Važme si toho, pokusme se společně najít cestu dalšího rozvoje tohoto krásného areálu hojně využívaného nejen vrcholovými sportovci ale i širokou veřejností.

 

 

Mezi deseti juniorskými reprezentanty byli i čtyři vimperáci!

 

Tradičního a velice atraktivního mezinárodního přípravného soustředění v Norsku ( oblast Lillehammer, Sjusjoen) se společně českou juniorskou reprezentací zúčastnili také čtyři členové tohoto výběru z Vimperka. Barbora Havlíčková , Adéla Nováková, Šimon Pavlásek a Jakub Švejda měli ve dnech 5.-14. 8. jedinečnou možnost nahlédnout do sportovní kuchařky nejlepších lyžařů běžců z celého světa. Společného soustředění se zůčastnilo více než 20 juniorských týmů z celého světa a o své sportovní i životní zkušenosti se s nastupující generací podělili takové hvězdy jsou Astrid Jacobsen či Johannes Klaebo.

Více informací na https://www.czech-ski.com/beh-na-lyzich/zpravy-reprezentace/drina-po-boky-hvezdnych-klaeba-a-jacobsenove-juniori-absolvovali-tradicni-kemp-v-norsku

 

Zbyněk Pavlásek

trenér SG a SCM Vimperk  

 

{jcomments off}