turnaj

Turnaj v České Krumlově

 

 

Turnaj v Českém Krumlově

 

 

 

       V sobotu 22.2.2020 se uskutečnil v Českém Krumlově turnaj hokejistů ročníku 2013. Turnaje se spolu s domácím týmem zúčastnily týmy z Vimperku, Strakonic, Jindřichova Hradce a budějovického Motoru. Vimperští mohli po předchozí domluvě nastoupit i s hráči staršími, kteří nenastupují pravidelně za svůj ročník. Rozlosování turnaje bylo pro vimperské kluky velmi tvrdé. Hráli čtyři zápasy po sobě, každý zápas trval 2 x 20 minut. Hodně tedy záleželo na fyzické kondici jednotlivých hráčů.

 

 

 

       Nejprve kluci nastoupili proti týmu HC Strakonice. Utkání nebylo vůbec pohledné. Hlavní příčinou jsou zdejší podmínky, které způsobily, že puk po ledě téměř neklouzal. Tento nešvar více vyhovoval strakonickým mladíkům. Přesto po boji vítězíme 3:2.

 

 

 

       Ve druhém utkání nás čekal domácí celek, tedy tým Českého Krumlova. Vzhledem k předchozímu zápasu panovaly lehké obavy, jak se kluci se zdejším prostředím vyrovnají. Obavy se ale brzy rozplynuly. Kluci podali skvělý výkon a to jak bruslařsky, tak střelecky. Domácí tým rozdrtili 21:2.

 

 

 

       Poté nás čekal nejtěžší soupeř, celek z Jindřichova Hradce. První polovinu zápasu jsme zvládli perfektně a v poločase jsme vedli 4:2. Ve druhém poločase se začala projevovat únava. Soupeř hodně zrychlil a vimperští nestíhali. Soupeř postupně utkání otáčel, ale mladíci z Vimperku se nevzdali a necelou minutu před koncem šťastným gólem srovnali. Přesto odcházeli poraženi, protože vteřinu před koncem tečovanou střelou inkasovali. Konečný výsledek 6:7 z pohledu HC Vimperk.

 

 

 

       Nicméně nebyl čas smutnit, čekal nás ještě soupeř z Motoru České Budějovice. Kluci hodili předchozí zápas za hlavu a i tento mač odmakali. Budějovické rozdrtili výsledkem „asi“ 37:1.

 

 

 

turnaj

 

 

Hodnocení trenéra:

 

       Turnaj byl svým rozlosováním testem fyzické kondice. V tom jsme obstáli na výbornou! Je velmi důležité, že jsme byli silní v bruslení. A tento trend musíme nadále držet jako prioritu a k tomu uzpůsobit tréninky! I v tomto turnaji se hráčům těžko držela pozornost. Nelze se tomu ale divit! Hráli 4 dlouhé zápasy po sobě a přeci jen, jsou to stále děti. Turnaj trošku poznamenaly místní klimatické podmínky, protože puk se choval zcela nepředvídatelně. Nesmím zapomenout pochválit kluky za zápas proti Českému Krumlovu. Tam mě svým výkonem nadchli. Zároveň mladíci prožili trpkou zkušenost z prohry s Jindřichovým Hradcem. Ale i zde na to musíme nahlížet pozitivně – je to pro kluky zkušenost, že hokej se hraje až do konce. Je potěšující, že každý z kluků se v utkání gólově prosadil. V bráně vše jistil Honza Musálek.

 

 

 

Turnaje se zúčastnili:

        Sitár, Korn, Hujda, Sochor, Venta, Kraml, Mádl, Předota, Velek, Matoušek, Musálek. 

 

 

Marián Sitár

{jcomments off}