VirtualTraining: Tour de Suisse

 

 

 

 

VirtualTraining: oficiální partner Tour de Suisse

 

 

 

 

 

VirtualTraining je česká vývojářská firma z Vimperka. Má čtyři majitele, z nichž každý drží 25 procent. Poslední tři roky tržby firmy meziročně rostly vždy alespoň o 50 procent. Půl roku působila v Silicon Valley v rámci projektu CzechAccelerator.

 

 

 

 

       Tvůrce úspěšné aplikace na domácí cyklotrénink čeká zlomový rok. Stali se oficiálními partnery čtvrtého nejvýznamnějšího cyklistického závodu na světě Tour de Suisse. A prodeje jejich sportovní aplikace Rouvy celosvětově rostou. „Zcela vážně zvažujeme vstup investora, který nám pomůže akcelerovat rozvoj. Firmu bych ale neprodal,“ řekl pro magazín Byznys Petr Samek, ředitel a spoluzakladatel VirtualTraining. Vývojářská firma z jihočeského Vimperka plánuje, že ještě letos přibere nové zaměstnance. K současným 25 jich má přibýt ideálně 50 až 60. K masivnímu rozvoji by firma využila právě peníze od investorů. 

 

 

 

       Cyklistický etapový závod Tour de Suisse se každoročně jede švýcarskými horskými stoupáními v červnu. rouvySpolupráce s českými tvůrci sportovního softwaru má akci přinést globální popularitu. „Tour de Suisse chce být lídrem v závodění, chtějí nejen popularizovat samotný závod, ale také prodat reklamu a propagovat celé Švýcarsko,“ vysvětlil Petr Samek. Jeho firmu čeká prestižní událost ještě před oficiálním startem. Den předem se bude konat digitální online závod. „Detaily odtajníme až na konci března, ale půjde o velký digitální závod se všemi profesionálními jezdci, účastníky Tour de Suisse.“ A právě v tom se plány švýcarských organizátorů a českých expertů na sportovní software potkaly. VirtualTraining totiž svoje know-how staví na skutečných, mnohdy velmi vyhledávaných cyklistických lokacích. Svým uživatelům nabízí trasy ze Spojených států, jako je například North Applegate nebo Passo dello Stelvio, což je klikatá cesta na nejvyšší průsmyk Itálie, kterou milovníci silniční cyklistiky označují za „nejlepší kopec vůbec“. Letos k nim firma hodlá přidat další kilometry z Evropy i zámoří. V září zdražíme Ochota platit si za sportování z domova stále roste. Podle aktuálních údajů ujeli „domácí“ cyklisté v roce 2019 18 milionů kilometrů. Jen letos v lednu to byly další více než 3 miliony. V sedlech chytrých trenažérů pak strávili 145 tisíc hodin.

 

 

 

       Měsíční používání aplikace stojí zákazníka zhruba 250 korun, ať už pochází z Česka, USA, JAR nebo třeba Jižní Koreje, kde je populární mimo jiné mezi vojáky americké armády. Na září ohlásila firma VirtualTraining zdražení o 10 až 15 procent. „Zdražení nesvazujeme s Tour de Suisse, máme unikátní technologii a tři roky jsme inovovali,“ popsal důvody zvýšení cen Petr Samek. VirtualTraining také podporuje cyklistický tým UCI MTB, nad nímž po České spořitelně převzala hlavní partnerství. Tým je součástí Všeobecného a sportovního gymnázia Vimperk a vzešli z něj úspěšní čeští reprezentanti (Kateřina Nash, Tereza Huříková, Tereza Sásková, David Zadák). Právě toto gymnázium před lety vystudovali i současní spolumajitelé firmy, bratři Samkovi.

 

 

 

 

Rozhovor s ředitelem firmy VirtualTraining Petrem Samkem

 

samek

 

Zdroj: seznamzpravy

{jcomments off}