Domácí turnaj na závěr za tři body

 

 

 

Domácí turnaj na závěr za tři body

 

 

 

 

       Náš domácí turnaj hraný v Kašperských Horách poslední den předchozího měsíce, měl pro nás být předposledním z celé sezony. Nyní již můžeme říci, že byl poslední. Dlouhou cestu do Kašperských Hor, až na rozhraní jihočeského a plzeňského kraje, podstoupili týmy z Milevska a Chýnova. Týmy z čela tabulky přijely v plné síle bojovat o účast v premiérovém play-off, které se však jako poslední turnaj odehrávat nebude, neboť soutěže byly předčasně ukončeny. Situace pro nás byla nejistá ještě pár dnů před utkáním, neboť ze tří brankářů (Sippl – operace; Petr – zdravotní problémy s ambulantní léčbou; Říha – pracovní povinnosti) jsme nevěděli, koho postavíme do branky. Naštěstí se nám povedlo domluvit se s bývalým fotbalovým brankářem Davidem Králem, který se do svého prvního florbalového utkání pustil po jednom tréninku.

 

 

 fcb

 

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Došwich Milevsko 5:8 ( 3:2 – 0:4 – 2:2 )

 

 

Branky Vpk: 06:18 Havelka (Robl), 11:46 Havelka (Pek), 13:21 Pešl ml., 33:42 Gabauer, 39:40 Pešl ml. (Robl)

Vyloučení: 1:1 – Využití: 1:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Lukáš Hajšman a Jaroslav Němeček – Diváků: 25

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:6, 4:6, 4:7, 5:7, 5:8

Sestava: Král – Pešl ml., Gabauer, Hrdlička; Pešl st., Jungvirt – Pek, Chval, Havelka; Robl

 

 

 

 

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

       Oproti předchozím sezonám, kdy proti tomuto soupeři končila utkání remízou, letos první utkání skončilo vimperským debaklem a druhý taky prohrou, sic jen o jeden gól. Utkání začalo brzkým vyloučením domácího družstva, kterou sice hosté nevyužili, ale gólově udeřili ihned po té. Po necelých dvou minutách však bylo srovnáno a více ze hry měli překvapivě vimperští. Nejprve neproměnili velkou šanci, kdy osamocený hráč nedokázal překonat brankáře soupeřova týmu a následně za stejným brankářem zvonila tyč. Po několika neproměněných šancích přišel, jak už to tak bývá, gól na druhé straně, ale o půl minuty později bylo srovnáno. Do konce první třetiny se povedlo převalit skóre na naši stranu. Vyhrát první třetinu a ještě proti takovému soupeři pro nás bylo neobvyklé. Jako ve většině případů nám přestávka uškodila a hned po půl minutě třetiny druhé bylo srovnáno. Hrál se vyrovnaný florbal, ale branky dával pouze soupeř a to dokonce čtyři. Druhá třetina tedy skončila o tři branky navrch pro Milevsko. Třetí část začala lépe pro Vimperk, kterému se povedlo snížit, ale o pár minut později Milevsko opět zvýšilo náskok. Pět minut před koncem přišlo vyloučení na straně soupeře a tím šance pro vimperský tým. Po necelé minutě se podařilo přesilovku využít a vykřesat ještě naději na zisk bodů. Dvě a půl minuty před koncem si vzali domácí timeout, měl přijít závěrečný tlak, ale místo toho Milevsko opět navýšilo náskok. Následně do konce se utkání jen dohrávalo a Milevsko i ve třetím vzájemném utkání v této sezoně bodoval naplno.

 

 13692176 1505957706098725 934453840 o

 

 

 

TJ Sokol Chýnov – TJ Šumavan Vimperk 5:8 ( 2:4 – 2:2 – 1:2 )

 

 

Branky Vpk: 00:08 Pešl ml. (Hrdlička), 02:57 Pešl st., 05:24 Havelka, 08:08 Havelka (Gabauer), 23:50 Pešl ml. (Jungvirt), 24:09 Havelka (Chval), 33:09 vlastní gól T. Menšík, 38:31 Havelka (Pešl st.)

Vyloučení: 2:1 – Využití: 0:1 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Lukáš Hajšman a Jaroslav Němeček – Diváků: 13

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6, 4:6, 4:7, 5:7, 5:8

Sestava: Král – Pešl ml., Gabauer, Hrdlička; Pešl st., Jungvirt – Pek, Chval, Havelka; Robl

 

 

 

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

       Zatím co v prvním utkání vyhráli o dvě branky vimperští, druhé utkání skončilo vysokým skóre (celkem devatenáct gólů) pro tým z Chýnova. Pokud se někomu nepodařilo přijít na toto utkání v čas, mohl litovat, že neviděl první dva góly utkání. V osmé vteřině se dostal Vimperk do vedení, ale po pětatřiceti vteřinách bylo srovnáno. Vimperk však byl jak politý živou vodou. Po třech minutách se dostali vimperští opět do vedení a pokračovali v tlaku. Druhá polovina první části začala pro šumavský tým přesilovou hrou, kterou dokázal využít již po dvou vteřinách! Až po čtvrté brance se dostal Chýnov do hry. Několikrát po sobě se dostal do šancí, ale brankář ve vimperské brance dokázal vše zastavit. Soupeř přece jen stihl snížit před koncem první části, do druhé však šli vimperští s náskokem o dvě branky. Druhá třetina začala ve velkém tempu, kdy se střídaly šance na obou stranách, ale oba brankáři nedovolili změnu skóre. V polovině utkání však přišlo divokých pětašedesát vteřin, ve který nejprve Vimperk navýšil o další dva góly svůj náskok v rozmezí devatenácti vteřin, následně o půl minuty později snížil Chýnov a pár vteřin později byl vimperský hráč vyloučen za sekání. Chýnov přesilovku sice nevyužil, ale měl více ze hry a osmnáct vteřin před koncem druhé části se jim povedlo snížit na rozdíl dvou branek. Do třetí třetiny vletěli z posledních sil Chýnovští ve snaze rychle vyrovnat, což jim zbrzdil vlastní gól a o pár vteřin později i vyloučení. Přesilovku Vimperk nedokázal využít, naopak po jejím skončení přišlo další snížení. Když se povedlo našemu brankáři již po několikáté vychytat samostatný únik soupeře, přišel osmý gól a výsledek byl pro Vimperk lepší o tři góly. Posledních sedm minut se hrálo z posledních sil, Chýnov se dral do šancí, které ovšem končili v rukách či výstroji vimperského brankáře. Skvěle odbráněný závěr utkání z pohledu našich florbalistů nedovolil již žádnou změnu na výsledkové tabuli, a tak si vimperští připsali po delší době tři body.

 

 

 

 

Celkové shrnutí turnaje:

       Odehráli jsme dobrý turnaj. Nakonec jsme našli dobrého brankáře. Uvidíme, jak to bude mít do budoucna. Dokázali jsme ze tří přesilovek, dvě využít! Což mě potěšilo.

 

 DSCF1504

 

 

SHRNUTÍ SEZONY 2019/2020

 

       Pátá sezona je již za námi. Vzhledem k vyhlášení nouzového stavu kvůli pandemii, byly všechny florbalové soutěže předčasně ukončeny. Je to velká škoda, protože leč jsme již před posledním turnajem byli mimo pozice pro postup do play-off, byli jsme zvědaví, jak tato nadstavba soutěže bude vypadat v této nižší soutěži hrané turnajovým systémem, kde by to byla premiéra. Sezona byla po celou dobu vyrovnaná, až na jeden tým, který nás dokázal porazit hned v prvním utkání a ve zbytku sezony se mu podařilo pouze jednou vyhrát a jednou remizovat. V našem případě jsme ji nezačali příliš dobře (první turnaj jsme pořádali) jelikož jsme prohráli obě utkání. Z následných devíti utkání jsme měli 7 výher – 1 remízu – 1 prohru a to nás dokonce na chvíli vyšvihlo na první místo. Pak přišel poslední turnaj před vánoční pauzou, kde jsme utrpěli dvě porážky a klesli na třetí příčku. V novém roce jsme navázali na šnůru proher a prohráli další tři utkání v řadě, po kterých přišla remíza. V tu chvíli byla tabulka natolik vyrovnaná, že i předposlední tým v tabulce měl ještě teoretickou šanci skončit do třetího místa. Bohužel jsme na dalším turnaji jedno utkání prohráli a jedno vyhráli a v posledním turnaji nás měl čekat boj o 4. – 7. místo, který jak je zmíněno výše již neproběhne a nám připadá celkové 5. místo. Páté místo v regionální soutěži, která byla upravena a doplněna o týmy z nižších soutěží, přičemž náš tým byl nováčkem je dobré. V přesilových hrách, které nebyli z naší strany nijak povedené, jsme obsadili 5. místo a v oslabení, kterých nebylo letos málo, jsme obsadili 4. místo. Nejhorší což se v našem případě v předchozích sezónách nestávalo, je záporné skóre, kdy jsme v obdrženosti branek byli druhý nejhorší tým v soutěži. V individuálních statistikách byl opět mezi prvními Vladimír Pešl ml., který obsadil v kanadském bodování 4. místo (51b.) a mezi střelci skončil na 2. místě (33G).

 

 

 

Tabulka: https://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/regionalni-liga-muzu-sk5-B/tabulka/?tabsHistory=2_2

Statistiky: https://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/regionalni-liga-muzu-sk5-B/statistiky/hraci

 

 

 

       Jak bude probíhat následující sezona zatím není jisté, vše se dozvíme během léta, my však budeme rádi, pokud soutěže zůstanou v tomto formátu zachovány. Zatím neproběhlo s hráči žádné závěrečné sezení, takže ani nevíme, jak bude vypadat soupiska pro příští rok, ale určitě dáme šanci každému, kdo bude mít zájem. Věříme po určitých rozhovorech v návrat, možná návraty hráčů, kteří se chtějí vrátit k florbalu po pauzách z vlastních uvážení. V minulých letech probíhala individuální letní příprava, což letos chceme změnit, uvidíme však co nám situace dovolí. V plánu jsou alespoň nějaké fyzické testy hráčů nebo hráčské deníky, vše však záleží na chuti hráčů a na zdravotní situaci ve světě. 

 

20191026 134220

 

Vladimír Pešl
Předseda a sekretář
florbalový oddíl Vimperk

{jcomments off}