b

Stavební sezóna ve Vimperku

 

 

 

Stavební sezóna je ve Vimperku na mnoha místech zahájena

 

 

 

 

V posledních týdnech bylo ve Vimperku zahájeno několik plánovaných stavebních akcí letošního roku.

 

 

 

Ulice 1. máje

 

       Od pondělí 30.3.2020 došlo k uzavření první části ulice 1. máje od okružní křižovatky na Fišerce po komunikaci vedoucí kolem kulturního domu Cihelna. Realizace je rozdělena do 3 etap. 1. etapa v úseku od okružní křižovatky „Fišerka“ před křižovatku u KD Cihelna je plánována v termínu od 30.03.2020 do 25.05.2020. Jednotlivé etapy výstavby budou probíhat za plné uzavírky a bude povolen pouze vstup pro majitele přilehlých nemovitostí, zásobování provozoven a IZS. Vstupy pro pěší do provozoven budou zachovány. Stavbu realizuje společnost Strabag a.s. za více jak 70 milionů korun.

 

 

 

 

Oprava komunikací po zimě

 
a

       Každý rok po zimě město Vimperk realizuje opravu poškozených komunikací (tzv. výtluků) a nejinak tomu je i letos. Na sídlišti v ulici K Rokli byla v úterý 7.4. zahájena oprava parkoviště v celkové ploše cca 300 m2. Tato akce je zahrnuta do těchto oprav po zimě a v podstatě tím bylo vše zahájeno. Odbor investic a údržby zmapoval a nafotil komunikace ve městě Vimperk i v okolních osadách a tento materiál je předán stavební firmě, která následně realizuje opravy. Celkově půjde o cca 2000 m2 ploch. V rozpočtu města jsou připraveny 3 miliony korun, a pokud zbydou finanční prostředky, rádi bychom opravili i některou část chodníků na sídlišti. Celou stavební akci realizuje firma Reno Šumava a.s., která tuto zakázku vyhrála na roky 2019 a 2020.

 

 

 

 

ZTV Slunečná

 

       Vznikne nová komunikace, která bude sloužit především obyvatelům dané lokality a také dojde ke zpřístupnění dvou stavebních pozemků, které byly v minulosti prodány městem Vimperk. Bude realizována komunikace se zpevněným povrchem z asfaltobetonu, pruhu pro pěší a prodloužení kanalizačního řadu a vodovodu včetně přípojek. V rámci stavby bude zřízen nový chodník, který umožní pohyb osob podél komunikace. V trase chodníku budou umístěny 4 lampy veřejného osvětlení osazené LED svítidly. Akci realizuje Stavební firma HUKO s. r. o. – cena 3.5 milionů korun.

 

 

 

 

Parkoviště podzámčí

 

       Bude vybudováno 29 kolmých parkovacích stání a 1 podélné parkovací stání pro osobní automobily. Součástí budou i 2 parkovací místa pro osoby ZTP. V rámci stavby budou vybudovány i 2 chodníky. Jeden v blízkosti vstupu do areálu, který propojí blízké parkovací místo pro osoby ZTP s tímto vstupem a druhý, který bude spojovat stávající pěší trasy z centra města „Zámecká alej“ se zadním vstupem do kulturního areálu. Součástí stavby bude také nové oplocení, nové veřejné osvětlení a nové schodiště, které bude navazovat na branku u zadního vstupu do areálu. V neposlední řadě proběhne výsadba osmi stromů. Akci, která byla zahájena na podzim 2019, realizuje stavební společnost VKB stavby s.r.o. Předpokládaná cena díla je 3.3 milionů korun. Hotovo by mělo být v polovině května.

 

 

 

 

Letní kino

 

       Provedení demolice stávající rozvodné skříně a umístění nové na vhodnější místo. Současně navýšení příkonu z původních 40 ampér na 160 ampér. Mělo by tak být do budoucna ošetřeno pořádání kulturních akcí většího rozsahu, kdy museli pořadatelé mnohdy používat elektrocentrály, nebo v některých případech elektřina vypadávala. Cena 168.000,- Kč.

 

 

 

Za město Vimperk

Zdeněk Kuncl 

{gallery}Jitka/rok2020/duben/mesto{/gallery}

{jcomments off}