Rychlost 280 km/h : Motorkářka na cestách

 

 

Rychlost 280 km/h : Motorkářka na cestách

 

 

 

 

        Jako „případ neuvěřitelného spěchu“ popisuje policie Freyung v tiskové zprávě dopravní nehodu, která se stala v srpnu loňského roku v Schönbrunnu. Nedávno byl stanoven silničnímu pirátovi rozsudek.

 

 

 

       Co se vlastně stalo? Koncem srpna 2019 jela třiatřicetiletá česká motocyklistka se svou Hondou do práce v Deggendorfu přes hraniční přechod Strážný-Philippsreut. Ve špičce se motorkářka řítila po asfaltu rychlostí až 280 km/h. Nemilosrdně projížděla nepřehlednými místy a nerespektovala dopravní předpisy. Její trasa vedle nejprve přes B-12 na B-533 a nakonec na FRG-41 směrem na Schönbrunn am Lusen.laracroft

 

 

 

       Zběsilá jízda se chýlila ke konci v okamžiku, kdy chtěl dvaasedmdesátiletý řidič z pravé strany obecní silnice se svým přívěsem přejet silnici FRG-41. Pouhých 100 metrů před střetem měla Češka, která svým vzhledem a stylem jízdy připomínala filmovou postavu „Laru Croft“, na tachometru stále rychlost 241 km/h.

 

 

 

       Zřejmě díky „řidičským schopnostem“ zpomalila motocykl před srážkou na 53 km/h. Dle důkazů zadní kolo nemělo při takto extrémním brzdovém manévru před nárazem žádnou přilnavost. „Pojem řidičské dovednosti“ je zde poněkud lichotivý, v žádném případě by se takto nemělo mluvit o agresivní jízdě“ pokračuje freyungská policie.

 

 

 

       Po konzultaci s úřadem státního zastupitelství v Pasově policie zadržela řidičce v den nehody řidičský průkaz. Policejní inspektorát Freyung zahájil trestní řízení pro zakázaný závod motorových vozidel (§ 315d trestního zákoníku) a ohrožení v silničním provozu. V rámci nově vytvořeného paragrafu 315d se také považuje za závod, pokud jedete vysokou rychlostí, abyste zlepšili svůj „nejlepší čas“.

 

 

 

       Jako zázrakem utrpěla řidička motocyklu jen lehká zranění a byla odvezena do freyungské nemocnice na pozorování. Řidič osobního automobilu nebyl zraněn. Levá strana jeho přívěsu byla ale poškozena. Na motocyklu došlo k totální škodě. Celková škoda se tedy pohybovala kolem 5.500 €.

 

 

 

       Kameru, která na motocyklu zaznamenávala rychlost jízdy, vzala řidička sebou při transportu do nemocnice. Řidička si byla zjevně vědoma, že její styl jízdy a záznam o porušení rychlosti budou na policii rozhodující. Neochotně předala palubní kameru úředníkům i s paměťovou kartou, kterou předtím schovávala.

 

 

 

       Při analýze paměťové karty se kromě cesty na německé straně objevily také agresivní a nebezpečné styly jízdy a porušení pravidel provozu i v České republice. Tyto údaje byly předány českým orgánům ke kontrole a zpracování.

 

 marke

 

       Češka prohlásila, že by si nekoupila motocykl s nímž by mohla jet rychlostí 300 km/h, a jezdila po okolí jen 100 km/h. Přiznala také, že jízda na závodních tratích jí nestačila. Důvodem bylo, že necítí žádný adrenalin a považuje to za nudné. Je zřejmé, že pro 33-letou ženu je každá cesta jako závod, ve kterém vidí ostatní účastníky silničního provozu jako soupeře.

 

 

 

       Při řízení měla kolem krku jakýsi identifikační štítek, který nosili vojáci. Na štítku měla žena své jméno, rodné číslo a krevní skupinu, aby mohla být identifikována v případě dopravní nehody. Očividně byla připravena na každou cestu, jakoby byla její poslední.

 

 

 

       Vyšetřování policejního inspektorátu Freyung probíhalo v úzké spolupráci s pasovským státním zastupitelstvím a českými orgány. Samotné vyhodnocení zabaveného videomateriálu trvalo celé dny.

 

 

 

Konečný verdikt : Motorkářka musí zaplatit pokutu 2.400 €  a má zákaz řízení do 19. března 2021.

 

 

filme lara-croft

 

Zdroj : Hogn.de

{jcomments off}