Pobyt v nemocnici zpříjemní internet

Prachatická nemocnice vylepšila komfort pacientů – od minulého týdne je nemocnice pokryta bezdrátovým internetovým signálem.

 

Zdravotnické zařízení tak zareagovalo na výsledky ankety, která proběhla mezi pacienty a návštěvníky na podzim loňského roku nemocnice. Bezplatný internet byl nejčastější odpovědí na otázku, co jim v prachatické nemocnici chybí.

 

Podle slov ředitele Nemocnice Prachatice, a.s. Michala Čarvaše bylo nejdůležitější pokrýt jednotlivá lůžková oddělení a pak také nejfrekventovanější místa, např. chirurgickou ambulanci, kde pacienti musejí déle čekat. Od ledna se začalo s přípravami na připojení a koncem března začala být připojována jednotlivá oddělení nemocnice a testována rychlost připojení. V areálu několika budov je pokryto sedmnáct různých míst, kde jsou rozmístěny Wi-Fi přijímače. Podle informací Michala Čarvaše se najdou po nemocnici i hluchá místa, ale je jich minimum. Jde o místa, kde by to pacientům vadit nemělo, např. na rehabilitačním oddělení.

 

Připojit na internet se může zdarma každý, kdo má počítač, tablet nebo chytrý telefon. Stačí jen na svém zařízení odkliknout připojení na „NEMPTFREE” a ihned může internet začít používat.

 

 

(jr)

 

úvodní foto: archiv Nemocnice Prachatice, a.s.