První etapa revitalizace urnového háje je hotová

 

 

První etapa revitalizace urnového háje je hotová

 

 

 

      Stavební práce souvisejí s provedením rekonstrukce zpevněných ploch a nových rozvodů veřejného osvětlení v areálu urnového háje. Zpevněné komunikace mají nový povrch z kamenných žulových odseků s orámováním z kamenných žulových kostek. Architektonické řešení respektuje funkční požadavky, okolní terén, a již realizované plochy v sousedním areálu hřbitova. Nové zpevněné plochy převážně respektují původní plochy. V jižní části před kostelem je plocha zvětšena a upravena s ohledem na požadavky provozovatele. Tato plocha musí umožňovat příjezd pohřebních vozů. V rámci soutěže byla úspěšná stavební společnost VKB stavby, s.r.o. Celková podaná nabídka představuje náklady ve výši 4.269.000,- Kč. Náklady na realizaci I. etapy stavby činí 2.522.000,- Kč.

 

 

       V letošním roce tedy došlo k revitalizaci ploch jižně od kostela a kaple směrem k hlavnímu jižnímu vstupu, dále pak východní část k místu s kontejnery, včetně kruhové plochy kolem odběru vody. V této části jsou řešeny především zpevněné plochy a to v místech stávajících zpevněných ploch. Areál urnového háje se nachází na ploše cca 3.515 m2. Revitalizované zpevněné plochy obou etap představují plochu cca 940 m2. Součástí revitalizace bude také veřejné osvětlení areálu a nasvícení kostela sv. Bartoloměje. Nyní ještě dojde k uklizení přebytečného stavebního materiálu.

 

 

          Druhá etapa je smluvně plánována pro příští rok. Věříme, že nám to ekonomické možnosti města umožní. Revitalizace urnového háje důstojně přispěje k vylepšení těchto míst pro poslední odpočinek.

 

 

{gallery}Jitka/rok2020/rijen/urnak{/gallery}  

Jaroslava Martanová
Zdeněk Kuncl 

 

{jcomments off}