Nemocniční lékárna se také zapojila

Nemocniční lékárna prachatické nemocnice podporuje ekologii nejen slovy. Že odpovědnost za životní prostředí myslí vážně,  dokazuje mimo jiné i zapojením do celostátního projektu „Vdechněte inhalátorům nový život”.

 

V České republice je ročně použito 3 600 000 respiračních inhalátorů, což představuje 135 tun odpadu. Projekt „Vdechněte inhalátorům nový život” je založen na  myšlence recyklace spotřebovaných a prošlých inhalátorů všech druhů, zejména typů Atrovent aer, Ventolin, Berodual, Foradil apod.

DObrou myšlenku můžete podpořit i vy zapojením se do programu, v jehož rámci může personál nemocnice i pacienti, kteří tyto přípravky používají, vracet aerosolové dávkovače, inhalátory pro práškovou formu léku, aplikátory nosního spreje apod. zpět do lékárny.

 

Spotřebovaný inhalátor v uzavřeném igelitovém sáčku je možné přinést do prachatické nemocniční lékárny v pracovní dny od 7 – 16 hodin.

-tz,red-

úvodní foto – zdroj: Nemocnice Prachatice a. s.

Projekt „Vdechněte inhalátorům nový život“ v lékárně Nemocnice Prachatice,a.s.

V České republice je ročně použito 3 600 000 respiračních inhalátorů, což představuje 135 tun odpadu. Prachatická nemocniční lékárna se připojila k celostátnímu projektu „Vdechněte inhalátorům nový život“, kdy se spotřebované a proexpirované inhalátory všech forem budou recyklovat. Jedná se především o  Atrovent aer, Ventolin, Berodual, Foradil apod. Pomozte nám zlepšit životní prostředí a podpořte tento program, v jehož rámci může personál nemocnice, ale i pacienti, kteří tyto přípravky používají, vracet aerosolové dávkovače, inhalátory pro práškovou formu léku, aplikátory nosního spreje apod. zpět do lékárny. Spotřebovaný inhalátor v uzavřeném igelitovém sáčku je možné přinést do prachatické nemocniční lékárny v pracovní dny od 7 – 16 hodin. Děkujeme za spolupráci – chráníme své životní prostředí!