Soustředění mladých zdravotníků

 cklogo

 

Letní soustředění mladých zdravotníků, letos na horách

 

 

       V červenci proběhlo každoroční letní soustředění pro mladé zdravotníky Českého červeného kříže Prachatice, tentokrát na Zadově. Pobytová akce byla určena dětem ve věku 6-16 let se zájmem o první pomoc. Celkem 21 dětí čekal nejen odborně zaměřený program teoretické i praktické výuky zdravovědy a první pomoci, ale také hry i zajímaví hosté a exkurze.

 

       Během pobytu jsme se intenzivně věnovali první pomoci, děti absolvovaly řadu modelových situací v rolích figurantů, záchranářů, ale také dispečerů na tísňové lince. Neminulo je ani téměř skutečné volání ZZS nebo nácvik komunikace přes vysílačky.

 

       Přivítali jsme lektory-vozíčkáře z projektu VZPoura úrazům, navštívili opravdového myslivce a oslavili narozeniny. Letos jsme navštívili i meteorologickou stanici Churáňov a dozvěděli se tak spoustu dalších zajímavých informací. Středeční vojenský budíček a rozcvička všechny překvapil, ale mladí zdravotníci se nezalekli a ve svěžím ránu protáhli těla ještě před snídaní. Závěr pobytu byl věnován vyhodnocení a rozloučení, skáplo i pár slziček a leckdo by rád zůstal ještě aspoň o jeden den déle. Rádi bychom tímto poděkovali dětem za příjemně strávený čas, rodičům za důvěru a partnerům za spolupráci.

 

       Letní soustředění mladých zdravotníků bylo realizováno za podpory Města Prachatice, ČEPS, Nadace rozvoje občanské společnosti a grantového programu Tesco. Více fotografií a videa najdete na našem facebookovém profilu.

 

Text a foto: Zuzana Pelikánová  

{gallery}Jitka/rok2021/srpen/mlad{/gallery}     

 


 

 

{jcomments off}