Stezka odvahy 2021

 

Stezka odvahy 2021

 

 

       Spolek Vimpersko opět překonal sám sebe. Letošní Stezky odvahy, jejíž konaní bylo o den odloženo z důvodu nepříznivé předpovědi počasí na 25.8.2021, se zúčastnilo přes 800 lidí z čehož větší část tvořily různě odvážné děti.

prvniobrza

 

 

       Od půl šesté byly na „hrůzostrašnou“ stezku vpuštěny děti do 7 let, a to samotnou Kočkou mexickou, která dále vyprovázela děti na začátku stezky. U vstupu do Arboreta byl již tradičně Ducháček, který děti povzbuzoval a dával jim na cestu sladkosti k posílení odvahy a nervů, které byly na stezce několikrát řádně prověřené.

 

 

       Hned v úvodu si mohly děti vyzkoušet svojí nebojácnost a podržet si na ruce dravce. Přestože se jednalo o „ochočené“ dravce, nebylo to vždy úplné snadné, jak dokazuje vedlejší foto. Samozřejmě, že byl v blízkosti přítomen sokolník – majitel krásných dravců, který dbal na bezpečnost všech dětí i dospělých.

 

 

       Po tomto zážitku se děti potkaly s různými pohádkovými postavami, jako například Skřítky, Zajícem, Červenou Karkulkou s Vlkem, Jezinkou, ale i hororovými postavami kde vynikal Joker. Po návratu ze stezky děti jednohlasně Ducháčkovi žalovaly na Ježibaby, které byly opravdu strašidelné. Přesto se všechny děti ve zdraví vrátily a za odměnu dostaly magnetku Ducháčka a navrch ještě další sladkosti.

 

 

       Bohužel kapacita stezky byla omezená, kdy děti byly vpouštěny po malých skupinkách, což mělo za následek, že hned v počátku se vytvořila padesátimetrová fronta, která se nezmenšila po dobu tří hodin. Ke zkrácení dlouhé chvíle byla dětem k dispozici tvořivá dílna, malování na obličej, houpačky, dětské hřiště a samozřejmostí bylo i občerstvení.

 

 

       Volnou chvíli také vyplnili i členi skupiny historického šermu Artego, a to zejména žonglérským uměním a silovými hrami. Po setmění, před zahájením Stezky odvahy pro starší děti a k navození správně kulisy, předvedla skupina Artego ohnivou šou.

 

 

       Od devíti hodin večerních se Arboretum proměnilo na hrůzu nahánějící stezku plnou tajemných zvuků a bytostí a to vše proto, aby si také i starší děti přišly na své. Složení přítomných bytostí nebudu prozrazovat, protože i příští rok budou ve stejném místě připraveny pořádně vystrašit další děti.

 

 

       Všem účastníkům, a zejména pak dobrovolným pomocníkům a spolku Vimpersko, patří velké díky. Na závěr jen malá ukázka děsivých bytostí, které se uvolily přijít do Vimperského arboreta a některé z nich se mi dokonce podařilo i vyfotit.

 

 

S pozdravem  

 

Ing. Milan Pešek

 

druhyobraz

 

 


{jcomments off}