Florbalisté první dva turnaje za jeden bod

 

Florbalisté první dva turnaje za jeden bod

 

 

1. turnaj 25.9.2021 Sportovní hala Týn nad Vltavou

 

       První utkání sezony začalo pro vimperské velmi dobře, kdy v šesté minutě už vedli o tři branky. Do konce třetiny však přišlo snížení na rozdíl jednoho gólu. Přesto, že se našim florbalistům povedlo odskočit opět na rozdíl třech branek, před koncem druhé části Písek opět snížil. Výkon vimperských florbalistů nebyl na začátku třetí třetiny příliš soustředěný a přišel čtvrtý gól Písku. Po neproměněném trestném střílení bylo však ještě hůře. Písek vyrovnal a následně otočil skóre ve svůj prospěch. Vimperští se přesto nevzdali a povedlo se jim v závěru srovnat. Podle nových pravidel tak následovali samostatné nájezdy. Na vimperské straně se nepodařilo proměnit ani jeden ze tří, na rozdíl od píseckých, kteří jednou dokázali vimperského gólmana překonat.

 

       Do druhého utkání vstupovali vimperští florbalisté oslabeni o dva hráče. Kromě předem avizované absence kapitána Pešla, který chyběl v sestavě Šumavanu vůbec poprvé v historii klubu, nemohl do zápasu kvůli zranění z předchozího duelu zasáhnout Ondřej Gabauer. V úvodu utkání si hráči Šumavanu vytvořili herní převahu. Díky gólu z přesilové hry se dostali do rychlého vedení a v 5. minutě vedli již 2:0. Budějovičtí však rychle odpověděli a poté dvěma brankami v závěru první třetiny otočili vedení na svou stranu. Sedmičlenná skupinka spolu s brankářem Sipplem nejen, že úspěšně odolávala sílícímu tlaku, ale stále dokázala zaměstnávat obranu a brankáře soupeře nebezpečnými útočnými výpady. Fyzické síly však logicky s postupem času docházeli a tak vedení českobudějovického týmu postupně narostlo na rozdíl tři branek. Vimperk však ještě v závěru zabojoval, když dvěma góly během tří minut snížili na 4:5. Vyrovnat se vimperským již bohužel nepodařilo a minutu před koncem inkasovali šestou branku.  Navzdory porážce byl jejich bojovný a odhodlaný výkon bezprostředně po utkání uznale oceněn soupeřem, rozhodčími a také přítomnými diváky.

 

FBC Písek B – TJ Šumavan Vimperk 7:6 sn. (2:3,1:2,3:1-1:0)

branky Vimperka:  1. Pešl ml. (Hrdlička), 5. Pešl ml. (Gabauer), 6. Kováč, 19. Gabauer (Hrdlička), 28. Pešl ml. (Hrdlička), 44. Havelka (Chval)

rozhodčí: Petr Holeček – Václav Paletář

vyloučení: 0:1; využití: 0:0

diváků: 15

Sestava Vimperka: Sippl – Robl, Gabauer O., Havelka – Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička; Hradil, Chval, Kováč

 

 

TJ Šumavan Vimperk – SK Meťák Č. Budějovice 4:6 (2:3,0:0,2:3)

branky Vimperka: 5. Gabauer (Havelka), 5. Havelka (Gabauer), 42. Havelka (Hrdlička), 44. Hrdlička (Chval)

rozhodčí: Petr Holeček – Václav Paletář

vyloučení: 1:2; využití: 1:1

diváků: 10

Sestava Vimperka: Sippl – Robl, Chval, Havelka – Gabauer M., Hrdlička; Hradil, Kováč

 

 

 

2. turnaj 9.10. 2021 Sportovní hala Soběslav

 

       Na dvě utkání ze soběslavské sportovní haly budou chtít hráči Šumavanu Vimperk co nejrychleji zapomenout. Vimperským tentokrát chyběla lehkost a přesná koncovka, špatně pokrývali hráče v předbrankovém prostoru a svými chybami až příliš často pouštěli soupeře do vyložených šancí.

 

       O výsledku prvního duelu rozhodla druhá třetina, která se nejvýrazněji podepsala na konečném výsledku 9:3 pro českobudějovický celek SKP. Stejným výsledkem pak skončilo i druhé utkání, v němž vimperští nestačili na rychlou, kombinační hru domácí Soběslavi.

 

 

SKP České Budějovice – TJ Šumavan Vimperk 9:3 (2:2,5:0,2:1)

branky Vimperka:  9. Robl (Sova), 10. Kováč (Pešl ml.), 31. Robl (Pešl ml.)

rozhodčí: Patrik Plocha – David Staněk

vyloučení: 2:3; využití: 1:0

diváků: 15

Sestava Vimperka: Sippl – Robl, Pešl st., Sova – Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička, Mucha, Kováč, Havelka

 

 

TJ Šumavan Vimperk – Banes Florbal Soběslav 3:9 (0:1,1:3,2:5)

branky Vimperka: 22. Havelka (Mucha), 35. Pešl ml. (Robl), 38. Robl (Pešl ml.)

rozhodčí: Patrik Plocha – David Staněk

vyloučení: 1:2; využití: 0:0; 

Sestava Vimperka: Sippl – Robl, Pešl st., Havelka – Mucha, Gabauer M., Hrdlička, Pešl ml., Sova, Kováč

 

 

 

       Z dosavadních čtyř zápasů získali vimperští florbalisté jeden bod a před sebou mají dva důležité turnaje. Ten první v neděli 31. října v Písku, kde se utkají s Jindřichovým Hradcem a Chýnovem. Týden poté v sobotu 6. listopadu pořádají domácí turnaj v Kašperských Horách, kde změří síly s Pískem (začátek 12:00) a českobudějovickými Štíry (začátek 17:00).

 

 

Michal Gabauer, Vladimír Pešl 
 {gallery}Jitka/rok2021/rijen/pesl{/gallery}

 Více fotografií a videa zde 


{jcomments off}