Exkurze ve firmě Dřevostroj Čkyně

 

Exkurze ve firmě Dřevostroj Čkyně a.s.

 

 

       V rámci ŠVP druhého ročníku učebního oboru Opravář zemědělských strojů – svářeč jsme navštívili 19. 11. 2021 strojírenský podnik Dřevostroj Čkyně a.s. V našem regionu má tento závod již sedmdesátiletou tradici. Náplní jeho činnosti je výroba linek pro třídění a další zpracování řeziva na pilách a v jiných dřevozpracujících provozech. Při prohlídce nám vedoucí výroby pan Vojtěch Kouba ukázal celou strojírenskou technologii.    

 

       Žáci se tak seznámili se začátkem výroby, což v tomto případě obnáší čtení a porozumění výrobním výkresům, dále s výrobou jednotlivých součástí na pálících automatech a v obrobně materiálu, potom sledovali svařování a částečnou montáž v zámečnické hale. Posledním pracovištěm pak byla hala montáže bloků, ze kterých se celé linky montují již u odběratele. Odběrateli jsou firmy po celém světě. Linka, kterou jsme měli možnost zhlédnout, má namířeno do Francie.    

 

       Závěrem pan ředitel JUDr. Vladimír Chum informoval žáky o historii a vývoji firmy. Chtěl bych touto cestou poděkovat vedoucímu výroby panu Vojtěchu Koubovi za ucelený výklad o výrobě.

 

Učitel OV Ing. Václav Kursa 

{gallery}Jitka/rok2021/listopad/exdrevo{/gallery} 

 


{jcomments off}