Přebor v přespolním běhu

 

Přebor České republiky stavebních škol a základních škol v přespolním běhu

 

 

       Ve čtvrtek 19. května 2022 uspořádala Střední škola a Základní škola, Vimperk přebor v přespolním běhu, pod záštitou Odborového svazu Stavba ČR.

 

       Soutěže se zúčastnily týmy středních škol z Vimperka, Chomutova, Prahy a Ústí nad Labem. Týmy základních škol dorazily z Vimperka, Zdíkova, Husince a Šumavských Hoštic. Závodilo se ve třech kategoriích družstev a v jednotlivcích.

 

       Závod slavnostně zahájil organizátor soutěže Josef Frnka, který všechny přivítal a předal slovo řediteli SŠ a ZŠ Vimperk Ing. Žuravskému. Soutěžící dále pozdravil a popřál sportovní úspěchy místopředseda OS Stavba ČR pan Stanislav Augustin a tajemník města Vimperk Ing. Tůma.

 

       Ve sportovním areálu Vodník ve Vimperku se utkalo na běžecké trati přes padesát závodníků. Areál Vodník je multifunkční sportovní areál, který poskytuje mnoho možností sportovního vyžití pro sportovce i širokou veřejnost. Slunečné počasí a letní teploty provázely závodníky po celou dobu přeboru, přesto všichni závodníci podávali maximální sportovní výkony, po kterých je čekalo příjemné občerstvení (pití, bagety, koblihy). Ústečtí sportovci předvedli nejlepší formu středních škol a celkově se umístili na 1. místě. Druhou příčku obsadilo družstvo z Prahy, 3. místo závodníci z Chomutova, čtvrtou příčku obhájilo družstvo sportovců naší školy. Medailové pozice základních škol získala družstva: 1. místo ZŠ Smetanova Vimperk A, druhé místo ZŠ TGM Vimperk, 3. místo ZŠ Smetanova Vimperk B, dále na 4. místě ZŠ M. J. Husa a MŠ Husinec, na 5. místě ZŠ a MŠ Zdíkov a 6. místo obsadila ZŠ a MŠ Šumavské Hoštice.

 

       Všichni účastníci závodu byli spokojeni a odváželi si kromě medailí a věcných cen mnoho sportovních zážitků z krásného místa Šumavy.

 

Děkujeme partnerům:

•   OS Stavba ČR

•   Rohde& Schwarz

•   Město Vimperk

•   SportSoft spol. s r. o. – profesionální čipová časomíra a výsledkový servis

•   Fisher Ski klub Šumava Vimperk – poskytnutí zázemí na sportovišti

 

 

       Rád bych také poděkoval za pomoc při přípravě a organizaci závodu Ing. Václavu Heinzlovi, Ing. Martinu Frnkovi, Ing. Jiřímu Lenci, Lence Heidrové, Bc. Natálii Kašparové, Aleně Málkové, paním kuchařkám naší školy, za zajištění dopravy a převozu závodníků Jiřímu Maříkovi, Josefu Maříkovi a Janu Albrechtovi.

 

 

Josef Frnka, organizátor akce

{gallery}Jitka/rok2022/kveten/prebor{/gallery}   


{jcomments off}