Novinky v Rodinném areálu Lipno

lipensko 

 

Adrenalin, koncerty vysoko nad zemí i Pigyáda pro děti – to jsou novinky v Rodinném areálu Lipno

 

 

       Před začátkem letní sezóny připravil Rodinný areál Lipno pro své návštěvníky nové jednorázové i dlouhodobé zážitky a akce. Pro děti je lákadlem Pigyáda v Království lesa a zbrusu nový bezlepkový zákusek z mléčné čokolády, který vypadá jako skutečná šiška. Dospělí se zase můžou těšit na fotografickou výstavu nebo na koncerty vysoko nad zemí.

 

       Stezka korunami stromů slaví letos desáté narozeniny. Součástí oslavy je fotografická výstava s informačními panely, která shrnuje vznik a vývoj oblíbené stezky. Slavnostní otevření výstavy s názvem Stezka Lipno aneb jak to všechno začalo se konala 28. května, ale výstava je stále k vidění. Nachází se na náměstí před Klientským informačním centrem i na Stezce samotné. Ke kulatým narozeninám nadělila Stezka svým návštěvníkům také novou atrakci. Jde o adrenalinovou síť z pevných lan, která je zavěšená ve výšce 20 metrů. Jestli rádi překonáváte vlastní limity a strachy, je to atrakce přímo pro vás. Průhled skrz lana a vědomí, že nemáte pevnou půdu pod nohama vám spolehlivě zajistí dostatečnou dávku adrenalinu k dalším aktivitám, které Stezka nabízí.

 

       Nejen pro děti je dalším velkým lákadlem nový zákusek, který byl vyroben právě u příležitosti kulatin a vypadá přesně jako skutečná šiška z lesa. Zákusek vymyslel a vyrobil šéfcukrář Michal Mandys a jeho tým z cukrárny Povidloň.  Sám Michal k tomu říká: „Chci dělat cukrařinu jinak než generace před námi. Zároveň ale ctím poctivou chuť.“ Šiška od Michala Mandyse je novým gastronomickým zážitkem letošní sezóny na Lipně, který byste neměli vynechat. Nikde jinde ji totiž neochutnáte. 

 

 

Koncerty vysoko nad zemí po celé léto

       Stezka korunami stromů i letos nabízí koncerty hvězd české hudby. V rámci Letní hudební Stezky letos v červenci zahraje Ondřej Ruml, Kateřina Marie Tichá a BANDJEEZ, Voxel a Olga Lounová. Koncerty se konají každé červencové úterý od 20 hodin. Zážitek z koncertu přímo na Stezce je speciální, nedá se jednoduše popsat. Lepší je ho zažít na vlastní kůži. Pro cestu zpátky na centrální parkoviště můžete využít poslední jízdu lanovky ve 23:15 hodin s nočním výhledem na jezero, nebo Stezkabus ve 23:30 hodin. V ceně vstupenky na koncert je i vstup na Stezku korunami stromů.

       „Protože jsme hlavně rodinný areál, připravujeme široké spektrum akcí a aktivit tak, aby se bavili rodiče i děti. Koncerty na Stezce jsou jedním ze zážitků, které jinde nezískáte ale kam vyrazíte klidně i s dětmi,“ říká k novinkám a Letní hudební Stezce tisková mluvčí Rodinného areálu Lipno Olga Kneiflová.

 

 

Pigyáda pro děti v Království lesa

      Království lesa je rájem pro děti. V sobotu 18. června v deset hodin tento ráj navštíví oblíbené prasátko Pigy i se svými kamarády Lily a s kouzelníkem Mišuge. Dorazí i Myš a Maš, Mlsotkové a Henrieta Hornáčková. Pestrý program s písničkami, balónky a soutěžemi na čerstvém vzduchu je naplánovaný až do 16 hodin.
 

 

TURISTICKÝ SPOLEK LIPENSKA
Pavel Pechoušek

 

 

Pigyada KralovstviLesa A4 plakat-web

Pigyada KralovstviLesa A4 program 

 

 

 


 

{jcomments off}