Letní soustředění mladých zdravotníků

krizz

 

 

Letní soustředění mladých zdravotníků, letos na horách

 

 

 

       V červenci proběhlo každoroční letní soustředění pro mladé zdravotníky Českého červeného kříže Prachatice, tentokrát na Zadově. Pobytová akce byla určena dětem ve věku 6-16 let se zájmem o první pomoc. Celkem 20 dětí čekal nejen odborně zaměřený program teoretické i praktické výuky zdravovědy a první pomoci, ale také hry i zajímaví hosté a exkurze.

 

       Během pobytu jsme se intenzivně věnovali první pomoci, děti absolvovaly řadu modelových situací v rolích figurantů i záchranářů, neminulo je ani téměř skutečné volání ZZS.

 

       Přivítali jsme lektory-vozíčkáře z projektu VZPoura úrazům, navštívili nás i kynologové Celní správy a členové Horské služby předvedli evakuaci naší statečné vedoucí z lanovky. Středeční vojenský budíček a rozcvička některé překvapil, ale mladí zdravotníci se nezalekli a ve svěžím ránu protáhli těla ještě před snídaní. Modelovou situaci s výbuchem, amputací a zraněním oka připravil pro děti kolega ze společnosti Jazuma, stejně tak besedu zaměřenou na pyrotechniku a její bezpečné používání. Odpoledne pak děti čekal malý branný závod se střelbou. Po čtvrtečním ranním běhu jsme se vydali po stopách závodu Vltava Run, prošli jsme si část první etapy k rozhledně Zadov – výstup až na vrchol úspěšně zvládli i ti nejmenší a užili si výhled až k Temelínu. Ten jsme viděli i během noční stezky odvahy, která nás provedla temným lesem.

 

       Závěr pobytu byl věnován vyhodnocení a rozloučení, skáplo i pár slziček a leckdo by rád zůstal ještě aspoň o jeden den déle. Rádi bychom tímto poděkovali dětem za příjemně strávený čas, rodičům za důvěru a partnerům za spolupráci.

 

       Letní soustředění mladých zdravotníků bylo realizováno za podpory Města Prachatice, ČEPS, Nadace ČEZ a Jihočeského kraje. Více fotografií a videa najdete na našem facebookovém profilu.

 

Text a foto: Zuzana Pelikánová  

   {gallery}Jitka/rok2022/cervenec/tabor{/gallery}  

 


 

{jcomments off}